Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Dünya Süt günü Aksaray’da kutlandı

Dünya Süt günü Aksaray’da kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 21.05.2015 - 18:50

Dünya Süt günü Aksaray’da kutlandı

21-25 Mayıs tarihleri arasında kutlanan dünya süt gününde vatandaşlar süte doydu..
Hükümet meydanında kutlanan 21 Mayıs Dünya süt günü programına Aksaray valisi Şeref Ataklı, Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürü Bestami Zabun, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldılar.
Her yıl 21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya süt günü programı Aksaray Valiliği, Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürlüğü ve Aksaray Süt Üreticileri Birliğinin ortaklaşa düzenlediği Hükümet meydanındaki programda 5000 bin süt dağıtıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin sütün önemine değindi.
Zengin konuşmasında “Aksaray’ımızda şuan itibariyle 8000 süt üreticisi bulunmakta. 8000 bin süt üreticisinin üretmiş olduğu süt 728 ton günlük buzağılara içirilen süt 40 ton. Günlük işletmelerde tüketilen süt 16 ton dur.
Gecen yıla baktığımızda günlük üretilen süt 640 tondu. Bu yıl artışla 88 tona kadar ulaşmaktadır. 88 tonluk artış çok güzel bir artış olduğunu düşünelim. İleriki yılarda Aksaray’ımızın süt üretimi bin tonu geçeceğini ümit ediyoruz.”dedi.
Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürü Bestami Zabun’un konuşmasının ardından Aksaray valisi Şeref Ataklı beraberindeki heyet vatandaşlara ve çocuklara süt ve ayran dağıtımı gerçekleştirdiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021