SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » DSP Genel Başkanı Türker Aksaray’da

DSP Genel Başkanı Türker Aksaray’da

A - +

Aksaray Haberleri - 01.05.2015 - 8:41

DSP Genel Başkanı Türker Aksaray’da

DSP Genel başkanı Masum Türker Adana mitingi dönüşünde Aksaray’da partilileri ile bir araya geldi.
DSP Aksaray İl ve ilçe başkanı ve milletvekili adayları tarafından karşılanan DSP Genel Başkanı Masum Türker Aksaray’da özel bir tesiste partilileri ile bir süre sohbet etti. En kısa sürede Aksaray’a özel bir program dahilinde tekrar geleceğini belirten Türker; Aksaray teşkilatlarında görev yapan ve milletvekili adayı olan ayrıca Partimize gönül veren benim için çok değerlidirler Aksaray benim için hep bir farkındalık yaratmıştır dedi.
DSP Aksaray İl başkanı Haluk Kargılı, DSP ilçe başkanı İsmail Bozkurt, milletvekili adayları Mustafa Tosun, Sevil Trank ve Adnan Dökmez ile ayrıca bir grup partililerle birebir görüşen ve Aksaray hakkında bilgi alan DSP Genel başkanı Masum Türker en kısa süre içerisinde Aksaray’a özel bir ziyaret düzenleyip Aksaraylılarla buluşacağız dedi.
Ayrıca Türkiye Gündemine özel Birlik Haber Gazetemize açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker şunları söyledi:“Türkiye’nin bir ekonomik kriz yaşadığını ve bunun göstergesinin de dün akşam itibariyle Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerindeki verileri yükseltmek zorunda kalmasının olduğunu söyledi.

Gelirler politikasının bireyleri koruyacak bir şekilde olması gerektiğine dikkat çeken Türker, “Türkiye’de özellikle son 5-6 yıldır uygulanan politika, devletin gelirlerini artırmak, bireylerin gelirlerini ise borçlarla gidermektir. Biz, borçlanma politikası yerine, gelirler politikasını ele alıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Ortadoğu’da eskisi gibi güçlü olmadığını belirten Türker, “Mısır, Suriye ve İsrail gibi ülkelerde Türkiye’nin büyükelçiliği bulunmuyor. Herhangi bir olay olsa, arabuluculuk yapmak istesek, diplomatik olarak o yeteneğe sahip değiliz, kaybetmişiz. İlk yapılacak şey, bu 3 ülke ile diplomatik ilişkileri tekrar başlatmaktır.” dedi.

İsveç’in 6 yıl önce sözde soykırımı yasalarla kabul ettiği halde günümüzde yaptığı açıklamada hiçbir ülkenin, kanunlarla soykırım diye suçlanamayacağını söylediğini aktaran Türker, “Biraz da kendi kendimize eziyet eden söylemlerden uzaklaşıp, uzlaşarak bu seçimlerin sonucunda Türkiye’yi yönetecek kadroları oluşturmamız lazım” dedi.

Koalisyon hükümetlerinin hiçbir ülkede ve Türkiye’de kötü olmadığını belirten Türker, “Tek taraflı koalisyonlar kötü oldu, krizler çıktı diye söylüyorlar. Biz; bunu söyleyen hükümet taraftarları dahil kim olursa olsun istedikleri ortamda, televizyonlarda, özel forumlarda tartışmasını yapmaya hazırız. Tam aksine, tam demokrasi koalisyonlarla oluşturulur ve siyasi partinin çağdaş tanımı farklı düşüncedeki bir grup insanın oluşturdukları koalisyondur. İktidar partisi bile bir koalisyondur. Hatta AKP kendi içinde paralel yapı, asil yapı diye tartışıyor. O nedenle insanları koalisyondan korkutup, öğretilmiş çaresizliğe mahkum etmemek gerekir.” dedi.

DSP’nin iktidara gelmesi halinde yapacaklarını anlatan Türker, “Türkiye’de milli sermaye düşük katma değer yaratan sektörlere yığıldı. Bu neden üretim karakterli sermaye birikimi yaratılamamaktadır. Bu nedenle istihdam yaratacak sanayi, madencilik ve benzeri endüstriyel alanlarda yatırım yapılacaktır. Son on iki yıldan bu yana yapılmayan demir cevheri işleyen demir çelik tesisleri, bakır izabe tesisleri, petrokimya tesisleri, alüminyum tesisleri ve benzerleri kurulacak; karma ekonomik sistem uygulanacaktır. Asgari ücret 2.000 TL olacak. Asgari ücret tutarı kadar ücret sosyal güvenlik hariç vergiden ve diğer yasal kesintilerden muaf olacak. Emekli maaşı en az 2.600 TL olacak. Genel sağlık sigortası primi işsizlerden, evsizlerden ve düşük ücretlilerden alınmayacak ve bu kesimlere bedava sağlık hizmeti verilecek. İşsizlik sigortası ödemeleri artırılacak. 6638 Sayılı iç güvenlik yasası iptal edilecek. Tüm öğretmen atamaları gerçekleştirilecek. Her üniversite öğrencisine, talep etmesi halinde en az 500 TL burs verilecek.” dedi.
Seçim bildirgesinde yer alan vaatlerin gerçekleşmesi için Türkiye’nin kaynak yaratma gücü ve kapasitesinin olduğunu belirten Türker, “Devlet kasasının boşaltılmasından vazgeçilsin, yeter ki vergiler belli zümrelere ve bazı ailelere değil devlete kalsın. Türkiye’de yolsuzluğun önüne geçilirse emekli maaşları da iyileştirilir, asgari ücret de artırılır, benzin de ucuzlatılır, refah seviyesi de yükseltilir.” dedi.

Türkiye’de birçok evsizin olduğunu hatırlatan Türker, “Bizim zamanımızda hiç evsiz kalmayacak. Evi olmadığı için sokaklara mahkum edilen vatandaşlarımız camilerde yatacak. Bunu gerçek Müslümanların, Müslümanlığı savunanların söylemesi gerekir. Hz. Muhammed zamanında evsizler nerde yatardı? Bizim dönemimizde cemevleri ibadethane olarak kabul edilecek. Cemevleri, camilerin yararlandığı bütün haklardan yaralanacak.” dedi.

Kadınların sorunları için de adım atacaklarını dile getiren Türker, “Adı kadın olan Kadın Bakanlığı kurulacak. Kadınların toplumda yerini almasından sorumlu olacak.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021