23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu

ANKARA-BHA
“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından 2023-2025 döneminde toplam 3,6 trilyon lira harcama yapıldığı belirtilirken, 2026 yılı bütçesinde bölgedeki ihtiyaç ve hasarların giderilmesi için 653 milyar lira kaynak ayrıldığı ifade edildi.
Açıklamada, devletin tüm kurumlarıyla bölgenin yeniden inşası ve ekonomik hayatın canlandırılması için yoğun çalışma yürüttüğü vurgulandı.
Depremin ilk gününden itibaren yardım ve lojistik faaliyetlerinin koordine edildiği belirtilen açıklamada, yurt dışından gelen yardım malzemelerinin gümrük vergisinden muaf şekilde ülkeye sevk edildiği, bu kapsamda toplam 7 bin 909 sevk işleminin gerçekleştirildiği aktarıldı.
Ticaretin kalıcı ve sürdürülebilir biçimde yeniden güçlendirilmesi amacıyla bu yıl itibarıyla “Yanındayız Projesi”nin devreye alındığı bildirildi.

Deprem bölgesinde acil ihtiyaç ürünlerine yönelik fiyat artışlarının yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen 331 e-satıcıya yaklaşık 79 milyon lira, hazır beton ve çimento fiyatlarında artış yaptığı belirlenen 39 işletmeye ise 54 milyon lira idari para cezası verildiği kaydedildi.
Ayrıca rekabet ihlalleri kapsamında 40’ın üzerinde teşebbüse toplam yaklaşık 610 milyon lira ceza uygulandığı bildirildi.

Bakanlık verilerine göre deprem bölgesi illerinin toplam ihracatı:
2023’te 22 milyar 991 milyon dolar,
2024’te 24 milyar 228 milyon dolar,
Geçen yıl ise 25 milyar 10 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Son verilere göre bölge ihracatı bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,2 artış gösterdi.
Türk Eximbank tarafından deprem bölgesindeki firmalara kredi vade uzatımı imkanı sağlandığı, uluslararası kuruluşlardan temin edilen 200 milyon dolarlık kaynağın bölgedeki firmaların yatırım harcamalarında kullanıldığı bildirildi. Bölgede faaliyet gösteren ihracatçılara 2023’te 1,6 milyar dolar, 2024’te 2,3 milyar dolar, geçen yıl ise 2,1 milyar dolar kredi ve finansman desteği sağlandığı aktarıldı.
Depremden etkilenen illerde esnaf ve sanatkarlara 2023’te 6,7 milyar lira, 2024’te 18 milyar lira, 2025’te ise 29,5 milyar lira faiz indirimli kredi kullandırıldığı bildirildi. KOOP-DES kapsamında 2023 ve 2024’te toplam 10,1 milyon lira hibe desteği sağlanırken, 2025 yılı için 7 milyon liralık destek kararı alındı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Ekim 2026 Ankara’nın meşhur ayazı kolonyaya dönüştürüldü
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
15:52 Galatasaray deplasmanda kazandı: Deniz Gül 88. dakikada attı
14:35 Potada derbi heyecanı: Beşiktaş, Galatasaray’ı ağırlayacak
14:32 Bakan Çiftçi’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
14:19 Beşir Atalay’ın Kırıkkale’nin tarihini anlatan eserleri tanıtıldı
14:00 TEMAD’dan 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla Anıtkabir’e ziyaret
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:46 Elif Duru’dan Dikkat Çeken Mesaj: “Sevgisiz Toplumlarda Nefret Çoğalır”
15:10 TİMBİR Genel Merkezi Açıldı: Aksaray’dan Anlamlı Destek ve Katılım
16:00 Aksaray Esnaf Rehberi ile Google ve Yapay Zeka Aramalarında Öne Çıkın
11:30 Birlikhaber.com Yayın Hayatına Başladı | Hızlı ve Akıllı Haber Platformu
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
