SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çin Büyükelçisi ve İşadamları Başkan Yazgı’yı Ziyaret Etti

Çin Büyükelçisi ve İşadamları Başkan Yazgı’yı Ziyaret Etti

A - +

Aksaray Haberleri - 01.06.2015 - 16:16

Çin Büyükelçisi ve İşadamları Başkan Yazgı’yı Ziyaret Etti

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Çinli iş adamlarından oluşan heyeti makamda kabul etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki doğalgaz ve farklı iş kollarında faaliyet gösteren iş adamları, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

Çin Halk Cumhuriyeti yatırımcı iş adamlarının kendi alanlarında yaptıkları yatırımları inceleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Son yıllarda Çin ile olan ilişkilerimiz çok ilerledi. Burada dünya çapında ticaretle uğraşan Çinli şirket yöneticilerini ağırlamaktan mutlu olduk. Ticari ilişkileri geliştirmek için elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız. Çalışmalarımızı bir koordinasyon içinde gerçekleştirelim” dedi.

Çinli yatırımcılar, Aksaray’ın coğrafi konumu, yeryüzü şekilleri ve şehirleşme yapısını hakkında bilgiler alırken Aksaray’ın şehir merkezi haritası üzerinde incelemelerde bulundular.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise iki ülke arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Ziyarete işadamlarımız ile birlikte geldik. Aksaray’da yapımı devam eden doğalgaz depolama tesisini Çinli iş adamları yapıyor olması Aksaray ile ticaret ilişkilerimize güzel bir örnektir. Yatırım konusunda bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu bölgelere yatırım yapılması konusunda Belediye Başkanımızla karşılıklı fikir alışverişi yapmak istiyoruz. Her konuda destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Başkan Yazgı, Belediyenin yeni logosu Kılıçarslan’ın mührü olan çift gövdeli tek başlı Aslanı Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang’a tanıttı.

Ziyaret sonunda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Başkan Yazgı Çin’e özgü bir vazo hediye ederken, Başkan Yazgı’da üzerinde Aksaray Belediyesinin logosu işlemeli olan fincan takımı ve ebru sanatının işlenmiş olduğu tablo hediye etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021