SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » CHP Adaylarını tanıttı

CHP Adaylarını tanıttı

A - +

Aksaray Haberleri - 05.04.2015 - 12:02

CHP Adaylarını tanıttı

CHP Aksaray il teşkilatı Aksaray Kültür merkezinde düzenlediği programla milletvekili adaylarını tanıttı.
Programda kouşma yapan CHP Aksaray il Başkanı Doğan Koşar; 8 haziranda iktidarımızda kuracağımız gelişmiş Türkiye’de, temiz siyaset için el ele kol kola girmek amacıyla toplandık.
Aksaray’ı sahipsizlikten kurtarmak için toplandık.
13 yıldır her dört kişinin üçünün oy verdiği ancak verilen oyların Ankara’da haysiyetinin olmadığı,AKP’nin üvey evladı Aksaray’ı, CHP’nin öz evladı yapmak için toplandık.
Aksaray’lıyı tren yolu ile,su ile,hastane ile,Tıp fakültesi ile Sürekli aldatan, Aksaraylı’nın zekası ile alay edenlerden Aksaray’ı kurtarmak için toplandık.
Aksaray’ı tekrar eğitimde önlerde,havaalanı,otobanı,tren yolu olan, rüzgara el verişli Ortaköy’ü rüzgar panelleri ile donatmak için, tarım yapılan diğer ilçeleri suya kavuşturmak için, Aksaray’ı gelişmiş bir kent yapmak için toplandık..
Her eylemimizi özenle,planlı,üst düzeyde ve hepinizin fikirleri ,olurları ile yapmaya çalışıyoruz.
2
Aday adaylarımızı size danışarak tespit ettik. Önseçim istedik,Genel başkanımız ve Genel merkezimiz önerimizi kabul etti.Genel başkanımıza ve genel merkez yöneticilerimize Türkiye genelinde siyasetin yerelleşmesi, halka dayanması için aldıkları kararlar nedeni ile teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.Genel başkanımız İzmir ikinci Bölge’den önseçime girerek diğer genel başkanlara örnek oldu.Yapılan ön seçimlerde,Geçmiş dönemde partinin önünde görev yapan Önder Sav,Mehmet Sevigen,Adnan Keskin gibi siyasetçiler sıralamaya giremezken, Ankara’da,İstanbul’da,Aydın’da,Afyon’da,Denizli’de bayan adaylar bileklerinin hakkı ile öne geçtiler.25 kadın seçilebilecek yerlerde görev aldılar.Genç adaylar seçmenler tarafından tercih edildiler.Aksaray’da bu örneklerden birisi.932 üyemizin oy kullanarak birinci sıraya getirdiği Mehmet Öztürk dededen,babadan demokrasi özgürlük mücadelesinin içinden geliyor.ikinci sıraya getirdiğiniz Haşmet Tekin ökçe düzgün yaşamı ve mücadelesi ile çevresine örnek,sendikal mücadelenin Aksaray’daki önderlerinden birisi Üçüncü sıraya getirdiğiniz Mehmet Ali Topaç işçiyim,köylüyüm,çiftçiyim,emekçiyim,ilkokul mezunuyum diyerek yola çıkan bizden biri mücadele adamı.
Adaylarımızı belirlediniz.Şimdi kol kola girip çalışma zamanı. Bu gün davetimize uyup Yakacık’tan,Eskil’den,Sarıyahşi’den,Ortaköy’den,Ağaçören’den buralara geldiniz teşekkür ediyorum, şükranlarımızı sunuyorum. Bundan sonra durmayacağız. 23 nisan’da meydana birlikte çelenk koyacağız.1 mayıs’ta işçilerin yanında olacağız.19 mayısta Tırnaklarına kurban olasıca ların iki ayyaş diye itibarsızlaştırmaya çalıştıkları büyük önderin samsuna çıkışının anısına bir gençlik yürüyüşü yapacağız.6 haziranda 15.000 kişi ile meydanda miting yapacağız.
Geçen seçimde 23.000 oy almıştık.Herkes bize oy vermeyen birisinin oyunu alacak, asgari 46.000 oyla 8 Haziran’a varacağız. 3 milletvekilliğini hedefleyeceğiz. Haram yiyenler, yetim hakkı yiyenler kazanıyor da biz neden kazanamayacağız.
3
Herkes ,ama herkes, sandıkta üye olarak,müşahit olarak,okul sorumlusu olarak görev alacak.
Ben bireysel nasıl çalışabilirim diyenlere şunu söyleyeceğiz.Sandık çevresi sorumlusu olacaksınız.Sandık listesini bizden alacaksınız. Önce partimizin üyelerini ve partililerimizi tespit edeceksiniz. İçinde kadın olan ekiplerle sandığımızıdaki seçmenleri tek tek gezeceksiniz. Partimize oy vermeyeceğini söyleyen seçmenlerle uğraşmayacaksınız. Kararsızım diyenlere bir kez daha, bir kez daha gideceksiniz, partimizin projelerini anlatacaksınız.
Böyle çalışırsak iktidar yakın.AKP gidicidir. CHP rüzgarı arkasına aldı.Aksaray Rüzgarı takip eder.84’te Özal rüzgarı, Emin Gürün,89 Erdal İnönü rüzgarı, Memiş akın,94 te Necmettin Erbakan rüzgarı,Ahmet Er, 99 da Bahçeli rüzgarı,Osman Ertuğrul, Sonrası Erdoğan rüzgarı,Palta ve Yazgı seçildiler.CHP rüzgarı geliyor değerli dostlar.
Rüzgarı arkamıza alıp 8 haziranda iktidar olduğumuzda Türkiye’yi büyütüp varlığımızı hakça, insanca paylaştıracağız.şu anda AKP’nin yaptığı sosyal yardımlar OECD ülkelerinde yapılan yardımların yarısı kadar.Biz yapılan kömür,özürlü yardımları gibi sosyal yardımları iki katına çıkaracağız.AKP’nin gerilettiği eğitimi,krize götürdüğü ekonomiyi düzelteceğiz.Kadını sosyal hayata katacağız.Kreşi isyerine sokacağız.Üniversiteleri suskun kurumlar olmaktan çıkarıp bilim üreten kurumlara dönüştüreceğiz.
Emekliyi insan gibi yaşatacağız..Emekliler arasındaki adaletsizliği giderip çalışan emekliden prim kesilmesi uygulamasını kaldıracağız.en düşük emekli maaşını 1500.00 Tl yapacağız.
Şimdi Ekmekten,doğalgazdan,peynirden,mazottan ve telefondan vergi alıyorlar.Gelirden vergi almıyorlar.Gelir dağılımı adaletsizliği bunların döneminde daha da artmıştır. Ülkenin %l i,ülkenin gelirinin %54’ünü alıyor.
4
Katma değeri yüksek,ihracata yönelik imalat sanayini geliştireceğiz.65 yıldır gelişmekte olan ya da az gelişmiş olan Türkiye’nin başına GELİŞMİŞ yazdıracağız.
Bu ,eğitim diyenlerin işidir.Kendileri çocuklarını imam hatibe göndermezken,milletin çocuğunu imam hatip okullarına gönderip arka bahçe yaratmak isteyenlerin işi değildir.Güney kore,Japonya,ABD eğitimle ekonomilerini büyütmüştür.Bu hedef hukuk diyenlerin işidir.deniz feneri adaletinin sahiplerinin değil,.Bu hedef demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimseyenlerin hedefidir.Ordusuna,hakimine,bürokrasisine kumpas kuranların hedefi değildir.Mevcut anayasa ile bulunduğu mevkilere gelip,anayasayı tanımıyorum diyenlerin,parlamenter sistemi bekleme odasına aldık diyenlerin işi değildir.
İşsizliği bitireceğiz.imalat sanayini geliştirdiğimiz oranda işsizliği de sonlandıracağız.
Kürt sorununu biz çözeceğiz.Kürt sorunu ırk ve din temelinde siyaset yapanların çözeceği bir sorun değildir. İnsan temelinde siyaset yapan sosyal demokratların işidir.
Kadınlara çok iş düşüyor.Çok çalışmalısınız.
Gençlere çok iş düşüyor.Çok çalışmalısınız.
Tek adama bağlı,suskun meclis,suskun üniversite,suskun bürokrasiden oluşan bir VESAYET SİSTEMİ kuruldu.Bu vesayet sisteminin acılen yıkılması gerekmektedir.
Allah kitap diyolar,yetim hakkı yiyorlar.Yetim hakkı ile 1.5 milyara saray,750 milyona İstanbul’a yavru saray yaptırıyor,480 milyona lüks uçak,180 milyona üç helikopter alıyorlar.60.000 tl maaşla jöleli danışmanlar sarayı dolduruyorlar.Rüşvet alıp örtüyorlar,Ankara’yı parsel parsel satıyorlar.
5
Yalanı yönetim biçimi olarak uyguluyorlar.Bünet Arınç’a suikast yapıldı deyip ülkenin kozmik odasına giriyorlar,suikast yalan çıkıyor.Umut Oran’a Sümeyye’ye suikast düzenledi diyorlar yalan çıkıyor.Kabataş’ta türbanlı bacıma saldırdılar diyorlar yalan çıkıyor.Dolma Bahçe’de imama geziciler camide içki içti de diyorlar.İmam Allah var söyleyemem deyince imamın anasından emdiği sütü burnundan getiriyorlar.
Pektim’i,Tüpraş’ı,Telekom’u,Tedaş’ı ,limanlarımızı,fabrikalarımızı satıyorlar.Satacak bir şey kalmadı.Şimdi de terbiyesiz,haysiyetsiz,havlama,ankara’yı parsel parsel sattın diyerek birbirlerini satıyorlar.
23 milyar İMF borcunu ödedik diyorlar.Toplam borcu 600 miyar dolara çıkarıyorlar.ülkeyi borca batırıyorlar.Lükse düşüyorlar.Abdulah Gül’ün dönemindeki Cumhur Başkanlığı ödeneği yetmiyor, 20 katına çıkarıyorlar.
Yediler,içtiler,yedirdiler,içirdiler,kasalar,kutular simgeleri haline geldi.iktidar ciddi anlamda çürüdü.Bu nedenle gitmemek için her türlü hukuksuzluğu yapmaya hazır görünüyorlar.
Başbakan yardımcısı Sn.Bülent Arınç,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın melih Gökçek için 100 dosya açıklayacağını söylüyor.Fransız Cumhurbaşkanı alan Jupe Paris’te 2500 franklık dairenin,1500 frankla kiralanmasına aracılık ettiği için siyasi hayatı bitiyor.Şişli belediyesini diline dolayan Sayın başbakan Ankara ile ilgili aman susun diyerek söylenenlerin üstüne gideceğine, yolsuzluğu örtmeye çalışıyor.
Esad Alevi diyerek Suriye’nin iç işlerine karışıyorlar.Sonuçta yaktıkları yangından kaçan 2 milyon Suriyeli’ye 5.5. milyar dolar, garibanın parasını harcıyorlar.Harcanan paralar Suriye’lilere harcanmasa Yavuz sultan Selim’e,Yakacık’a,Dikmen’e,Karacaören’e,Kütüklü’ye,Büyük bozcamahmut’a harcanacaktı.AKP’nin acilen gönderilmesi,Esat ile
6
ilişkilerin düzeltilmesi ve Suriye’lilerin memleketlerine dönmesinin sağlanması gerekiyor.
Oyları hızla düşüyor.Dağılıyorlar.oylarının %39’a düştüğünü söyleyen murat Gezici’yi gördükleri yerde dövüyorlar.
Bir elleri istihbarat örgütünde,bir elleri işverenlerde,bir elleri bürokraside kara propaganda yapıyorlar.
Dini siyasete alet ediyorlar,Düzce millitvekili Fevai Aslan,Allahın tüm niteliklerine sahip bir liderimiz var diyor.Düzce milletvekili İbrahim Öztürk Benim adım Hz İbrahim,Küçük Kardeşim Hz Muhammed diyor.İstanbul Milletvekili Oktay Saral,başbakana şükür namazı kıldım diyor.Aydın il başkanı başbakan bizim için ikinci peygamberdir diyor.egemen Bağış her Cuma bir ayet sallıyorum.Bakara iyi makara diyor.Aylin Nazlıaka’ya bir fatiha oku diyenler ağızlarını açıp hiçbir şey söylemiyorlar.
Orduya kumpas kuruyorlar.Kurdukları Ergenekon,Balyoz kumpasları çöküyor.Yıllırca insanların cezaevlerinde kaldığı,kanser olanların öldüğü,intihar edenlerin öldüğü facialar yaratıyorlar
Bu seçim döneminde, biz bunları bileceğiz ancak bunlarla uğraşmayacağız.19 Nisan’da genel başkanımızın açıklayacağı projelerimizi anlatacağız. Neler yapacağımız anlatacağız.Yolumuza güvenle devam edeceğiz.nazik olacağız.cömert,sabırlı,tahammüllü,bağışlayıcı olacağız.aklımızı kullanacağız.Cesur olacağız.
Zamanımızı,dikkatimizi,şefkatimizi,paramızı vereceğiz.Mutlu ederek mutlu olacağız.iyilik yapacağız.Gönüllü çalışacağız.iyilik bulaşıcıdır.
7
Ahlaklı temiz siyaset yapacağız.CHP temiz siyasetin adıdır.
Genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu çalışkan, dürüst, oturduğu koltuktan zenginleşmeyi düşünmeyen, demokrasiye sonuna kadar inanmış, ülkemiz için bir kazançtır. Kıymetini bilelim. Şimdi genel başkanımızın hayatını anlatan kısa bir film izleyeceğiz.
Haydi birlikte temiz siyasete doğru yürüyelim.8 Haziranda iktidar olduğumuzda başarımızı yine burada kutlayalım.bu duygularla hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021