SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Cemal Mustafayevin hatırası yad edildi

Cemal Mustafayevin hatırası yad edildi

A - +

Aksaray Haberleri - 10.10.2018 - 10:39

Cemal Mustafayevin hatırası yad edildi

Ankara’da Cemal Mustafayevin hatırası mühteşem tedbirle yad edildi

25 Eylül Ankara’da Uluslararası Türk kültür kurumu – TÜRKSOY ve Borçalı Cemiyeti “Türk Dünyasının öncülleri” sırasından ünlü filosof Cemal Mustafayevin anısına Borçalı İlini tanıtma tedbiri geçirilmiştir. Tedbirin spikeri Cavid Mövsünlünün giriş nutkundan sonra söz TÜRKSOY-un genel başkanı (katibi) Düsen Kaseynova verilib. Genel katib ( başkan) Borçalı cemiyetinin nümayende heyetini ve tedbire katılanları salamlayaraq kurumda Türk Dünyasının ünlü şahsiyetleri hakta düzenlenmiş tedbirlere dikkat çekmiş ve bu arada, Cemal Mustafayev’in anısına böyle bir tedbirin geçirilmesinden memnun olduğunu söylemiştir. Sonra söz alanmillət vekili, TBMM-nin Türkiye-Azerbaycan Dostluk grupunun rehperi Şamil Ayrım bu gibi tedbirlerin geçirilmesinin Türk Dünyası için çok önəmli olmasını vurgulamış, kendi çalışmalarında her zaman soydaşlarımızla bağlı duyarlı davranacağını, bundan dolayı parlamentoda yeni tekliflər dinlemeğe hazır olduğunu açıklamıştır. Türkiye prezidentnin baş müşaviri Yalçın Topçu konferans iştirakçılarını Türkiyə Cumhuriyyeti prezidenti Receb Tayyib Erdoğanın adından salamlayaraq, Cemal Mustafayev şahsiyeti, Borçalı İli, onun kültürü haqda nitk söylemiştir.
Konferansın ilk meruzesi ilə Borçalı Cemiyetinin sedri Zelimhan Memmedli çıxkş etmiştir. O, meruzesinde Borçalı İli hakta geniş melumat vererek, böyle möteber konferansın geçirilmesinden dolayı TÜRKSOY teşkilatına teşekkür etmişdir. Borçalı İlinin ünlü saz – söz senetcilerini hatırlayan Z. Memmedli böyle bir mühitde hem de filosof Cemal Mustafayev gibi şahsiyetin formalaşa bileceğine dikkat çekmiştir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021