
ANKARA – BHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi; sanatın evrensel tınısını Başkentle buluşturmaya devam ediyor.
Kocatepe Kültür Merkezi, Sevda – Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 40’ıncısı düzenlenen “Uluslararası Ankara Müzik Festivali”ne ev sahipliği yaptı. Yeni kuşak Avusturyalı caz piyanisti Martin Listabarth Trio, Ankaralı sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Sanatçıya sahnede kontrbasta Gidi Kalchhauser ve davulda Sebastian Simsa eşlik etti. Yoğun ilgi gören konserde; cazın farklı renkleri sahnede hayat bulurken; Başkentliler sanat dolu bir deneyim yaşadı.
Sevda – Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sanat alanında destek vermesinin çok kıymetli olduğunu söyleyerek festival ilgili şunları söyledi:
“Bu etkinliğimiz; 40. Ankara Uluslarası Müzik Festivali kapsamında, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile gerçekleşiyor. Bu iş birliğinden dolayı çok çok mutluluk duyuyoruz. Ankara’nın geneline tabii ki tüm seyircilerimize ulaşmak için yayılıyoruz. En büyük dileklerimizden bir tanesi de tabii ki Ankara’mızın yeni yeni salonlara kavuşması. Bu anlamda da Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kocatepe Kültür Merkez’inde olmaktan dolayı çok mutluyuz.”
Müzik Festivali’ne yoğun ilgi gösteren başkentliler duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
-Esma Tamer: “Belediyenin böyle bir imkân tanıması bizi sevindirdi. Müzik ruhun gıdası, farklı müzikleri tanıyalım, dinleyelim diye geldik. Bu etkinlikler bize nefes oluyor. Çok memnunuz. Büyükşehir’e bize böyle bir imkân sağladığı için teşekkür ediyorum.”
-Refah Ersoy: “1984 yılından beri takip ediyorum. Çok seviyorum çok önemli buluyorum. Bu etkinlik için Büyükşehir bu salonu tahsis etti. Bunun için belediyeye çok teşekkür ediyorum.”
-Civan Civanoğlu: “Ben, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı’nın konserlerini bu müzik festivallerini epeydir takip ediyorum. Belediyenin böyle sürekli yaşamla iç içe olması, sadece yapısal bir kurum olarak değil de yaşamımızda yer alması güzel bir şey. Teşekkür ediyorum.”
– Abdullah Dalançıkar: “Kocatepe mahalle muhtarıyım. Kocatepe Kültür Merkezi’ne etkinliklerle ilgili sürekli geliyoruz. Bu etkinliğe 50’ye yakın mahallelimle geldim. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir imkân sağladığı için teşekkür ediyorum.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
07 Nisan 2026 Beşiktaş’ta İsrail Konsolosluğu önünde silah sesleri
07 Nisan 2026 Süper Lig’de 28. hafta sona erdi
07 Nisan 2026 Caz müziğin evrensel tınıları Başkentlilerle buluştu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
