SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Buz tutan ‘Gelinkayası’ şelalesi büyük ilgi görüyor

Buz tutan ‘Gelinkayası’ şelalesi büyük ilgi görüyor

A - +

Ana Manşet - 08.02.2022 - 11:05

Buz tutan ‘Gelinkayası’ şelalesi büyük ilgi görüyor

Aksaray’ın Güzelyurt İlçesine bağlı Ilısu Köyünde 35 metre yüksekliğinde 40 metre genişliğindeki Gelinkayası Şelalesi dik buz ve şelale tırmanışı tutkunlarını bekliyor.

Aksaray’da etkili olan kar yağışının ardından eksi 25 derece olarak ölçülen ısı değeri birçok baraj, gölet ve akarsuyu dondurdu.

Dağcılık sporunun bir dalı olan dik buz şelale tırmanışı alanları son yıllarda büyük ilgi görüyor. Aksaray’da Güzelyurt İlçesine bağlı Ilısu Köyünde yüksekliği 35 metre genişliği 40 metre olan Gelinkayası Şelalesi doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Aksaray Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 2021 yılında gerçekleştirilen proje ile buz ve şelale tırmanış sporu tırmanış alanı ilan edilen Gelinkayası Şelalesi tamamen donarak büyüleyici bir görünüme kavuştu.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü dağcılık arama kurtarma ekipleri buz tutan Gelinkayası Şelalesinde tırmanış gerçekleştirdi. Gerekli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilen tırmanış başarı ile tamamlandı.

Ilısu Köyü Muhtarı İdris Şimşek; “Gelinkayası Şelalesi dik buz şelale tırmanışı gerçekleştiren sporcuların ve doğa tutkunlarının gezi rotası arasında yer alıyor. Buzul şelalemiz çok güzel meraklılarını buraya beliyoruz’ dedi.

Valilik öncülüğünde Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan projede vadi içerisinde düzenleme çalışması yapıldı. Köprü geçiş ve dinlenme alanı oluşturulan şelale çevresinde buz tırmanışı ile ilgili uyarıcı levhalar asıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021