SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Buldukları Bayrağımızı Yıkayıp Direğe Kendi İmkanlarıyla Asan Çocuklar İspanya Yolcusu

Buldukları Bayrağımızı Yıkayıp Direğe Kendi İmkanlarıyla Asan Çocuklar İspanya Yolcusu

A - +

Aksaray Haberleri - 08.03.2018 - 17:05

Buldukları Bayrağımızı Yıkayıp Direğe Kendi İmkanlarıyla Asan Çocuklar İspanya Yolcusu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yerde buldukları Türk bayrağını kendi imkanlarıyla diktikleri direğe asan çocuklar İspanya’ya gidiyor.
Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde yerde buldukları Türk bayrağını kaldırarak, kendi imkanlarıyla direğe asan çocuklar, bugün Şırnak’ta UYAFA projesi kapsamında hazırlık maçı oynadı. “Öğrencilerimiz okula gelirken, yolda bir bayrak buluyorlar. Bu bayrağı yıkıyorlar ve kurutuyorlar. Sonra buldukları direğe asarak, göndere çekiyorlar. Bu durum devlet büyüklerimizin hoşuna giderek Özellikle Beytüşşebap Kaymakamımızın desteğiyle öğrenciler Ankara’ya getirilerek . Anıtkabir, müzeler, bakanlıkları gezdirilerek . Biz bu çocuklarımızın arasında iyi futbol oynayanları belirledik. Bunları ödüllendirmek amacıyla bu gösteri maçına katıldılar. Burada seçmeler yapılıp İspanya’da düzenlenen turnuvaya katılacaklar”
Yerde buldukları bayrağı göndere çeken Ahmet Adıyaman da, “Valiyi ziyaret ederek ve hazırlık maçı yapmaya geldik. Sonra İspanya’ya maça ve geçmeye gideceğiz. Bir gün biz arkadaşlarla okula gidiyorduk. Türk Bayrağını yerde gördük. Türk Bayrağı yerde olmaz, gökte olur diye düşündük. Sonra bayrağımızı kaldırdık, yıkadık ve sonra kuruttuk. Arkadaşların yardımıyla bir direk aldık. O direğe bayrağımızı astık. Bayrağımızı göklere çektikten. Sonra bu yaptığımız durum devlet büyüklerimizin hoşuna gitigi için . Ankara’da vet edilerek bütün devlet büyüklerimizi ziyaret ettik” diye konuştu.
UYAFA Projesinin Başkanı Özcan Şimşek ise, “Beytüşşebap’ta yerde buldukları bayrağımızı yıkayıp köyün meydanına asan yürekli çocuklarımızı ziyarete geldik. Bu ziyaretimizde aslan yürekli kardeşlerimizle ile Şırnak yapısı çocuklarımızla bir dostluk maçı yapacağız. Sağlıklı beslen, hareketli yaşa, toprağını işle, suyunu israf etme projesi kapsamında 6 kıta il koordinatörlerimiz 81 il kordinatörlerimiz ve fifaya bağlı ülke kordinatörlerimizle köylü ve kırsal kesimlerde yaşayan yetenekli çocuklarımız için hazırladığımız proje kapsamında 2019’da İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek Costa Brava turnuvasına bu organizasyonda şampiyon olan takımımız katılacaktır. Fakat bu sene bu aslan yürekli çocuklarımızdan bir kaçının içerisinde olacağı Şırnaklı yetenekli alt yapı çocuklarımızla katılmak istiyoruz. Çocuklarımız ülkemizi, bölgemizi ve projemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.

Ömer Koçer UYAFA CUP Şırnak il kordinatöru olarak genel başkanımız sayın Özcan Şimşek beyin UYAFA cup projesi kapsamında ilimize gelmesi bizi memnun etmekle birlikte, onurlandırılmıştır. Bugün Şırnak ilimizde sayın genel başkanımız Özcan Şimşek beyin katılımıyla beytüşebap ile Şırnak alt yapı oyuncularından oluşan karma iki takımla bir gösteri maçı düzenledik. UYAFA cup projesi kapsamında Şırnak merkez, İlçelerinden, köylerinden ve kırsal kesimde yaşayan çocuklardan kuracağımız takımla birlikte 15-18 ekimde ıspanyanın barcelona şehrinde düzenlenecek Costa Bravo turnuvasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. UYAFA CUP PROJESİ bölgemizde yaşayan çocuklara umut kapıları ve hayaller açacağına inanıyoruz. Bizde Şırnak UYAFA ailesi olarak bu çocuklarımız için elimizden geleni hiç bir karşılık beklemeden yapacağız.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021