SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bu haftanın milli yas ilan edilmesi gerekir

Bu haftanın milli yas ilan edilmesi gerekir

A - +

Aksaray Haberleri - 01.03.2020 - 11:52

Bu haftanın milli yas ilan edilmesi gerekir

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk; Hepimizin bildiği gibi; 27 Şubatı 28 Şubata Bağlayan gece Türk Milleti’nin en uzun gecelerinden birisi oldu. Dakikaların geçmediği, bir türlü yerimizde oturamadığımız, içimizdeki ateşin yangının sönmediği bir gece yaşadık. Biz millet olarak bu halde idik. Bir de o bölgede çocuğu, kardeşi, eşi, sevgilisi, yakınları olan kişileri düşünmek bile istemiyoruz.Allah yardımcıları olsun.

Hepimiz için kelimelerin anlamların yitirdiği zamanları yaşıyoruz. İfade güçlüğü çekiyoruz. Suriye’deki saldırıda yitirdiğimiz Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ulusumuzun başı sağ olsun. Şehitlerimizin hesabı sorulmalıdır.

CHP olarak bu sorunu; ülkemizin milli bir sorunu olarak görmekteyiz. Böyle günlerde hep birlikte olmalıyız. Bu talihsiz olayı yaşadıktan sonra CHP Merkez Yürütme Kurulu aynı saatlerde olağanüstü toplanmıştır. Yine Sn. Genel Başkan milletvekillerini toplantıya çağırmış ve tüm programlarını iptal etmiştir. Bu yaşadığımız olay, şehitlerimizin bizde yarattığı intihal bir tesadüf değil tabi. Uzun süredir izlenen yanlış politikaların ürünü fakat bu bugün konuşulacak bir konu değil. Bugün acımızı yaşayacağız. Bir yandan acımızı yaşarken bir yandan da çok dikkatli olmalıyız. Sosyal medyada ve başka mecralarda milletimizin moralini bozan çok fazla ve farklı bilgiler dolaşıyor. Milletimiz bu bilgi kirliliğinden korunmalıdır. Bunun yöntemi sosyal medya erişimi engellemek değil, devleti yöneten yöneticilerimizin net ve şeffaf açıklamalar yapmasıdır.

Bu işin sorumluluğu ya da kamuoyunu bilgilendirecek kişi kimse kusura bakmasın Hatay Valisi değildir! Bu ülkenin Cumhurbaşkanı vardır, bu ülkenin Dışişleri Bakanı vardır, bu ülkenin Milli Savunma Bakanı vardır. Bu ülkenin TBMM Başkanı vardır. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı vardır. Maalesef 3 gündür herkes sessizliğe gömülmüş durumda.

Bu dönemlerde hepimizin aklı selim davranması gerekmektedir. Duygularımız kabarmış bir durumda ama duygularımızı bastırabilmeyi bu dönemlerde öğrenebilmeyiz.

Bizler sorumluluk makamında bulunan kişiler olarak her zaman daha aklı selim düşünmek zorundayız.

Amerika’nın, Rusya’nın güç savaşına emperyalist planlarına, bu bölgede üstünlük kurma çalışmalarına karşı bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak kendi politikamızı kendimiz belirlemeyiz.

Birilerinin bayrağı orada güçlü sallansın diye ana kuzularımızı buralarda maalesef ocağından kopartmamak lazım. Bu konuda da çok dikkatli olmamız gerek.

Genel başkamız meclisi toplantıya çağırdı. Maalesef İktidardan bir yetkili buna gerek yok dedi . Bunu kamuoyunun vicdanına sormak istiyorum.

Tüm ülkenin yangın yerine döndüğü bir günde TBMM toplanmayacaksa ne zaman toplanacak? Milletvekillerine zam yapmak için mi toplanacak?Gece yarısı Milletvekillerinin Süper emeklilik koşullarını iyileştirmek için mi toplanacak? Milletvekillerinin ailesine sülalesine haklar tanımak için mi toplanacak? Derhal parlamento toplanmalı siyasi parti ayrımı bu konuya el atılmalıdır.

Sn. Cumhurbaşkanımıza çağrı yapıyoruz. Siyasi partileri muhalefet iktidar ayrımı yapmadan bir liderler zirvesi şeklinde Külliyede toplamalıdır.Bu konuda ortak akıl ile bir çözüm yoluna ulaşmalıyız.Yine CHP olarak; bu haftanın milli yas ilan olarak edilmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Şehitlerimizi ne yaparsak yapalım geri getirme şansımız yok. Bu bir acı olarak Türk Milleti’nin için de sonsuza kadar kalacak. Ama en azından yeni Mehmetlerimizi şehit vermemek adına, yeni kayıplar yaşanmamak adına, başka başka evlere ateş düşmemesi için bugün milli birlik bütünlüğümüzü sağlamak zorundayız.

Ana Muhalafet olarak bu çözümlerin sağlanması ve bu karabulutların dağılması için her şeyi yapmaya hazırız. Sn Cumhurbaşkanı derhal bu konuda girişimlerde bulunmalı ve bu konuda ortak akıl ile hareket etmemizi sağlamalıdır.

Yine bu elim olayın yaşanmasından sonra Merkez Yönetim Kurullarını olağanüstü toplayan ve konu hakkında hassasiyetlerini esirgemeyen siyasi parti temsilci ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Acılı ailelerinin ve Türk Ulusu’nun başı sağolsun. Milletimize sabır ve güç diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021