SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » BİSTLAB, Öğrencileri Finans Dünyasıyla Tanıştıracak

BİSTLAB, Öğrencileri Finans Dünyasıyla Tanıştıracak

A - +

Ana Manşet - 09.06.2023 - 20:09

BİSTLAB, Öğrencileri Finans Dünyasıyla Tanıştıracak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi (İİBF) öğrencileri, Borsa İstanbul Uygulama ve Finans Simülasyonu Laboratuvarı (BİSTLAB) aracılığıyla, finans alanına dair tüm iş ve işlem süreçlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilecek. Laboratuvarın kuruluş çalışmaları başladı.

ASÜ-BİST iş birliğinde finansal okuryazarlığı geliştirmek için atılan adımların somutlaştırıldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, BİSTLAB’ın iktisat, işletme, maliye alanı eğitimleri açısından son derece önemli bir katkı sunacağını söyledi. Tüm dünyada finans alanında önemli değişim ve dönüşümler yaşandığını, özellikle dijital alanda yaşanan yeniliklerin dikkat çekici bir biçimde ilerlediğini kaydeden Şahin, “Öğrencilerimiz teorik düzeyde finans ve finans araçları yönetimine ilişkin farklı dersler görüyor. BİSTLAB, teorinin pratikteki karşılığını birebir görebilmek ve teoriyle uygulamanın yan yana ilerlemesini sağlamak açısından çok değerli. Gençlerimiz artık finansal araçları daha yetkin şekilde kullanabilecek, dijitalleşme süreçlerini gerçek veriler üzerinden inceleyebilecek, bu verileri analiz edebilecek, yatırım araçlarını kapsamlı biçimde tanıyacak, finansal uzmanlık konusunda kendisini geliştirebilecek… BİSTLAB’ın kuruluş çalışmaları İİBF bünyesinde sürüyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde laboratuvarın aktif şekilde kullanılmasını planlıyoruz” dedi.

Şahin, ASÜ’ye katkıları münasebetiyle BİST yöneticilerine ve çalışmaya katkı sunanlara teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021