SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Belgemen: Eğitimde Verdiğiniz Sözleri Yerine Getirin

Belgemen: Eğitimde Verdiğiniz Sözleri Yerine Getirin

A - +

Ana Manşet - 11.09.2023 - 19:40

Belgemen: Eğitimde Verdiğiniz Sözleri Yerine Getirin

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen ve İYİ Parti teşkilatı, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaparak, eğitim sistemindeki yetersizlikleri, ekonomik krizin eğitime vurduğu darbeyi dile getirerek, iktidara ücretsiz yemek konusundaki verilen vaadin yerine getirilmesi yönünde çağrı yaptı.
“Andımız’ın Yasaklanması Milli Eğitim İdeallerimize Vurulan En Ağır Darbelerden Biri Olmuştur”

İl Başkanı Belgemen, eğitim sisteminin birey yetiştirmekten ziyade seçmen yetiştirme üzerine kurulu olduğunu ifade ederek, “Önce köy enstitülerinin kapatılmasıyla başlayan ülkemiz eğitimindeki erozyon, son 22 yıl içinde çok sayıdaki köy okullarının kapatılmasıyla da derinleştirildi. Müfredat düzenlemelerinin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırılarak yapılması, yukarıda sözünü ettiğimiz gizli ajandalı bir kurgunun hayata geçirilmesi amaçlıydı ve Türk eğitim sisteminde bilinçli bir yozlaştırmayı beraberinde getirdi. Yargı kararına rağmen keyfi bir uygulama ile Andımız’ın yasaklanması dahi Milli Eğitim ideallerimize vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur. Çocuklarımızın, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ diye haykırmasından rahatsızlık duyanların gerçek niyetinin, kimliksiz bir zihniyete sahip, kula kulluk eden bağımlı bireyler yetiştirmek olduğu net biçimde anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Türk Eğitim Sistemi’nde Atatürk İlke ve Devrimleri Esas Olmalı” Eğitimin asıl amacının fırsat eşitliğini sağlamak, devlet güvencesi altında parasız eğitime geçiş yolunda çalışmalar yapmak ve liyakatli gençler yetiştirmek olduğunu söyleyen Belgemen, “Geleceğin aydınlık Türkiye’sini kurmanın da insan hak ve hürriyetlerinin egemen olduğu, hukukun tüm kurum ve kurallarıyla işlediği, adaletin herkesi için tesis edildiği, laik ve demokratik bir ülkede yaşayabilmenin de tek yolu, milli eğitimdeki bu ideallerin hayata geçmesiyle mümkündür. Türk Eğitim Sistemi’nde; Atatürk ilke ve devrimleri esas olmalı, milli ve manevi hassasiyetler korunup kollanmalı, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine uyumlu politikalar üretilmelidir. Aynı şekilde; devlet denetiminde olması gereken okullarımızda ve öğrenci yurtlarımızda, dar ve sabit gelirli ailelerin çocuklarını ücretsiz yararlandırmaları esas alınmalıdır” açıklamasını yaptı.  Sözde eğitim yerlerinin derhal kapatılmasının şart olduğunu, dernek ve vakıf ağırlıklı eğitim ve yurt merkezlerinde, Türk milletinin duyarlılıkları doğrultusunda denetimlerin sağlanmasının önemli olduğunu ifade eden Belgemen, “Elbette ki Anayasamızda ve yürürlükteki yasalarımızda ifadesini bulan Türk eğitim sisteminin ilke ve prensiplerine uygunluğu tescil edilmelidir” dedi.

“Kırtasiye Masraflarının Yükü Devletimiz Tarafından Sübvanse Edilmeli” Milli bilinci güçlendirme amacıyla Andımız’ın yeniden okullarda okutulmasının şart olduğunu vurgulayan Belgemen, işin bir de ekonomik cephesine vurgu yaparak, “Ailelerin belini büken ağır kırtasiye masraflarının yükü devletimiz tarafından sübvanse edilmeli, okul ve derslik sayısının yetersizliği ile sınıf mevcudiyetlerinin aşırı kalabalıklığından kaynaklanan sorunlar giderilmelidir. Öğretmen açığı, atanamayan öğretmenlere ders başı yaptırılmasıyla telafi edilmeli, okulsuz köyler ve taşımalı eğitim sisteminin sancıları ortadan kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Ücretsiz Yemek Sözünü Yerine Getirin” Ekonomik kriz nedeniyle 1 milyonun üzerinde çocuğun açlık sınırında bulunduğunu ifade eden Belgemen, “Biliyoruz ki; Türkiye’de İlkokul 4. sınıfların yüzde 40’ı ve 8. sınıfların yüzde 46’sı okula aç gidiyor ve tam 1 milyon 358 bin çocuk açlık sınırında bulunuyor. İYİ Parti olarak çocuklarımıza o nedenle okullarda beslenme projesi geliştirmiştik. Şimdi burada İktidara sesleniyoruz; hadi bakalım seçim döneminde, bizden kopya çekerek verdiğiniz ücretsiz yemek sözünü yerine getirin! Kısacası, öğrencilerimizdeki beslenme sorunlarının üzerine mutlaka ama mutlaka eğilinmeli, sağlıklı ve nitelikli bireyler yetiştirilmesi için eğitimimiz, dünyadaki evrensel kalite standartlarına yükseltilmelidir. Öğretmenlerin açlık sınırında özellikle özel okullarda çalıştırılmalarının önüne geçilmeli, ebeveynlerin üzerindeki maddi manevi ekstra bir yük olan servis çilesine son verilmelidir” sözlerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021