Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Bayburt’ta arıcılara kovan ve ekipman desteği

Bayburt’ta arıcılara kovan ve ekipman desteği

A - +

Yerel Haberler - 01.11.2026 - 7:28

Bayburt’ta arıcılara kovan ve ekipman desteği

BAYBURT – BHA

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen, Bayburt Belediyesi ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Bayburt Arıcılık Yaygınlaştırma Geliştirme Projesi” kapsamında üreticilere yönelik ekipman dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Bayburt Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile arıcılık faaliyetinde bulunan üreticiler katıldı.

Arıcılıkta üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor

Proje kapsamında Bayburt’taki arıcılık altyapısının güçlendirilmesi, organik arıcılık ve ana arı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Üreticilere sağlanan kovan ve makine ekipmanlarıyla arıcılık faaliyetlerinde üretim kapasitesinin artırılması, ürün kalitesinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021

Gazeteciler Birliği