SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Başkan Dinçer, “Kentsel Dönüşümde Yıkım Çalışmalarını Tamamladık”

Başkan Dinçer, “Kentsel Dönüşümde Yıkım Çalışmalarını Tamamladık”

A - +

Ana Manşet - 08.05.2023 - 20:35

Başkan Dinçer, “Kentsel Dönüşümde Yıkım Çalışmalarını Tamamladık”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye kentsel dönüşüm projesinde son binanın yıkım çalışmalarına katıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yıkım çalışmalarında kullanılan iş makinasıyla son binanın yıkımını kendisi yaptı. Şehir merkezinin sosyal dokusunun tamamen değişeceğini belirten Başkan Dinçer, Kentsel Dönüşüm Projesinin başlaması için 9 Haziran tarihinde yapılacak ihaleyi işaret etti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in vizyon projeleri arasında yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın destekleriyle Aksaray’ın şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kentsel dönüşüm alanında kalan son binanın yıkımının ilk kepçe darbesini yine kendisi başlattı. Kentsel dönüşüm projesinde gelinen son aşamayı değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yıkım sahasında yaptığı açıklamada; “Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesinde 2021 yılının Ağustos ayında başladığımız ilk yıkım çalışmalarında sona gelmiş bulunuyoruz. Bugün projemizin sonuna geldik ve son binayı yıkıyoruz. Burada yaklaşık 80’inci binanın yıkımını gerçekleştirmiş ve yıkım ile ilgili süreci tamamlamış olacağız” dedi.

Aksaray Belediyesi’nin şehir merkezinde hem sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmek hem de sosyal ve ekonomik gelişmeye katkı sağlamak amacıyla başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının ihale süreci resmen başlamış oldu. Belediye Başkanı Dinçer, Haziran ayı içerisinde ihale sürecinin tamamlanacağını belirterek “Kentsel dönüşüm projemizin ihalesi 9 Haziran’da yapılacak. Projemizin yaklaşık 500 gün süre içerisinde tamamlanarak teslim edilmesini planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Kentsel dönüşüm alanımız 22 hektarlık alandan oluşuyor. Burada 80 tane binamız vardı, 624 adet bağımsız bölüm bulunuyordu. Proje tamamlandığında toplamda 574 tane bağımsız bölüm olacak. Tabi sosyal donatı alanı ve şehir merkezinin otopark ihtiyacını buradan karşılayacağız. Zemin altında iki kattan oluşan oto parkımız 650 araç kapasiteli olacak.

Şehir merkezimizin kalbinde bir canlanma olacak. Yeni açılan caddelerimizde hem trafik rahatlayacak hem de şehrimizin sosyal dokusu değişecek. Hemşerilerimizin nezih bir ortamda yaşama ve nezih bir ortamda ticaret yapmalarına olanak sağlayacağız.

Katkı ve desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve yetkilere bu vesile ile teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021