Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Başkan Dinçer; ‘’Deprem Bölgesine Tüm İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz’’

Başkan Dinçer; ‘’Deprem Bölgesine Tüm İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz’’

A - +

Ana Manşet - 07.02.2023 - 11:53

Başkan Dinçer; ‘’Deprem Bölgesine Tüm İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz’’

Aksaray’da vatandaşlar 10 ili etkileyen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinin ardından başlatılan yardım kampanyalarına desteklerini sürdürüyor.

Yardımseverler, Aksaray Belediyesi tarafından belirlenen 6 farklı merkezde deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, battaniye, kışlık giyecek, bebek bezi ve mama gibi malzemeleri teslim etmek için adeta yardım noktalarına akın ettiler. Burada bulunan görevliler ve gönüllü vatandaşlar ise depoya getirilen malzemeleri teslim alarak kullanım alanlarına göre sınıflandırıyor.

Ayrı ayrı kolilere yerleştirilen yardım malzemeleri daha sonra deponun önünde bekleyen tırlara yüklenerek depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkarılıyor.

Yaşanan büyük depremin ardından hemen harekete geçen Aksaray Belediyesi belirlediği 6 merkezde koordineli bir şekilde Aksaraylı vatandaşlar tarafından getirilen yardımları toplayarak deprem bölgelerine ulaşmasını sağlıyor. Depremin yaşandığı ilk gün 14 tırı deprem bölgelerine ulaştırmak için yola çıkaran Aksaray Belediyesi, yardım yapmak isteyen vatandaşların yardımlarını kabul ediyor. Yardım etmek isteyen Aksaraylı vatandaşlar aşağıdaki yardım toplama merkezlerine yardımlarını ulaştırabilecekler.

 

Fatih Kapalı pazar alanı

Cumartesi kapalı Pazar alanı

Selime Sultan Kadın Aktivite merkezi (Fatih Mah.)

Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi (Toki Cumhuriyet Mah.)

Hasas-Nakkaş-Küçük Bölcek Kadın Aktivite Merkezi (Nakkaş Mah.)

 

Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü (Zinciriye Medresesi Karşısı)

Günün ilk ışıklarıyla beraber yardımların toplandığı merkezde çalışmaları yakından inceleyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şunları söyledi. “Devletimiz tüm imkanları ile seferber olmuş halde, deprem bölgesinde çalışmalarını tüm gücüyle sürdürmektedir. Millet olarak tek yürek olduğumuz bugünlerde Aksaraylı vatandaşlarımızda sağ olsunlar ilk andan itibaren yardımlarını oluşturduğumuz merkezlere ulaştırmaya başladılar. Bizlerde gelen yardımları bir an önce yardım bekleyen noktalara koordineli bir şekilde çalışarak ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuana kadar 15 tırı deprem bölgelerine ulaştırmak üzere uğurladık. Bir diğer hususta asılsız, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye mahal verecek bilgi ve paylaşımlara itibar edilmemesi çok büyük önem arz etmektedir. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kardeşlerimizin acılarını Aksaray olarak yüreğimizde hissediyoruz.” dedi.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yardım etmek isteyen vatandaşların yardımlarını belirlenen yardım toplama merkezlerine günün 24 saati ulaştırabilecekleri bilgisine yer verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021