SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Başkan Altınsoy; Vatandaşa Ücretsiz Arazi verilecek

Başkan Altınsoy; Vatandaşa Ücretsiz Arazi verilecek

A - +

Aksaray Haberleri - 08.06.2020 - 11:32

Başkan Altınsoy; Vatandaşa Ücretsiz Arazi verilecek

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çiftçilere ücretsiz Hazine arazisi tahsisindeki çalışmalarda sona gelindiğini aktaran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, tespiti yapılan 14 bin dekar Hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanlar çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edileceğini bildirdi.

Salgın sürecinde tarım ve gıdanın önemli ve stratejik bir sektör olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Tarımsal üretimin sekteye uğramadan sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız sürekli koordinasyon halinde. Bu çerçevede, bakanlığımız tarafından tarımsal üretimde ekim, dikim, gübreleme, sulama, ilaçlama, çapalama, bakım gibi faaliyetlerin aksatılmaması, üretilen ürünlerin hasadı ve pazara arzı noktasında gerekli tüm tedbirler alındı. Temel gıda ürünlerinde üretim miktarımız yurt içi ihtiyacı karşılayacak düzeyde.”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir karış arazi boş kalmayacak” söylemini hatırlatan Başkan Altınsoy, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından özellikle atıl olan mülk, Hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için mayıs ayında bir çalışma başlatıldı. Proje kapsamında Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde, İl Milli Emlak Müdürlüğümüzden hazine arazilerini talep etti. Gelen parseller sisteme aktarıldı ve Bakanlığımıza bildirildi. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edilecek. İlimizde çiftçilerimizin söz konusu arazilerden en üst seviyede faydalanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizlerde Aksaray’da bir karış toprağın boş kalmasını istemiyoruz. AK Parti hükümetleri olarak dün olduğu gibi bugün de, yarında çiftçilerimizin yanındayız” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021