SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Barolar kararlarını hür iradeleri ile almaktadırlar

Barolar kararlarını hür iradeleri ile almaktadırlar

A - +

Aksaray Haberleri - 07.11.2019 - 14:59

Barolar kararlarını hür iradeleri ile almaktadırlar

Aksaray Barosu Başkanı Av. Ramazan Erhan Toprak; Bir kısım Barolarımız, Türkiye Barolar Birliğince seçimli olağanüstü genel kurula gidilmesi için karar almışlardır. Her bir baromuzun almış oldukları kararlara ve iradelerine saygı duymakla birlikte tarihimizde ilk defa gerçekleşen olağanüstü genel kurul çağrısının, bundan sonraki süreçte Barolar Birliğini ve tüm Barolarımızı “hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı, en ufak bir muhalefet durumunda genel kurulların toplandığı, çalışıp, üretip, ortaya bir şeyler koymaktan ziyade kavganın önünün açıldığı” bir sürecin içine sokacağı aşikârdır. Olağanüstü genel kurul toplantılarının önünün açılması ve bu durumun olağanlaşması halinde Barolarımız icraatları ile değil genel kurulları ile gündemde olmaya başlayacak ve bunun sonucunda enerjimiz boşa harcanmış olacaktır.

Olağanüstü Genel Kurul çağrısına ilişkin karar alan tüm Barolarımızın aldığı bu kararlara saygı duyduğumuz gibi, Türkiye Barolar Birliği’nin Adli Yıl Açılışı için Cumhurbaşkanlığı Sarayına gidilmesi yönündeki karara saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Zira Olağanüstü Genel Kurul Çağrısına ilişkin yaşadığımız sürecin bu noktaya gelmesi Adli Yıl Açılışı ile ilgili olarak Türkiye Barolar Birliği’nin açılışa katılma yönünde almış olduğu karara verilen tepki ile başlamıştır. Ancak unutulmamalıdır ki gerek Türkiye Barolar Birliği gerekse tüm Barolarımız kararlarını hür iradeleri ile almaktadır. Barolar Birliği Başkanı’nın adli yıl açılışına katılması ya da katılmaması gibi münferit bir olay üzerinden çıkan tartışma nedeniyle olağanüstü genel kurulun toplanmasını istemek isabetsiz bir tutum olacaktır. Bu nedenle, Cumhurbaşkanlığındaki adli yıl açılışına katılmamış bir Baro Başkanı olarak, Olağanüstü Genel Kurul Çağrısında imzası bulunan tüm Barolarımızın kararlarını yeniden gözden geçirmelerini diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021