SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Balıkesir’de Baraj Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Balıkesir’de Baraj Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

A - +

Yerel Haberler - 30.05.2022 - 10:14

Balıkesir’de Baraj  Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

BALIKESİR SUSURLUK DEREKÖY BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Balıkesir Susurluk Dereköy Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, ‘Çalışmaları devam eden Balıkesir Susurluk Dereköy Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 4 bin 160 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

‘Baraj ulaşım yoluna ait imalatların ve gövde sıyırma kazılarının tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür AKCA, ‘Gövde temel kazıları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 36,50 metre ve su depolama kapasitesi 1,44 milyon m3 olan Balıkesir Susurluk Dereköy Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 7 milyon 325 bin 760 TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021