SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Bakan Kirişçi “Aksaray Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide İyi Bir Noktada”

Bakan Kirişçi “Aksaray Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide İyi Bir Noktada”

A - +

Ana Manşet - 08.08.2022 - 17:15

Bakan Kirişçi “Aksaray Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide İyi Bir Noktada”

Tarım sektör temsilcileriyle yapılan toplantıya katılmak üzere Aksaray’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Aksaray’ın tarım alanında kat ettiği mesafeyi Bakanlık olarak takip ettiklerini söyledi.

Aksaray’daki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi almak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil Aksaray protokolü tarafından karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Birlik ve Oda başkanları, kurum müdürleri ve tarım sektör temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında Aksaray’da tarım alanında devam eden yatırımlar masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye projelerini anlattı. Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray tarımının üretim değerinin giderek arttığını ve tarımsal çeşitliliğinin bu doğrultuda ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak üretime katma değer sağlandığı gibi üreticilerinin her alanda desteklediğini sözlerine ekledi. 2 yıl önce alternatif tarım ürünü olarak 20 Bin Metrekarelik arazide lavanta bahçesi kurduklarını ve bunun yanında Bilim Merkezi bünyesinde gençler için oluşturulan Tarım ve Doğa Atölyesinden bahseden Başkan Dinçer, boş tarım arazilerinin değerlendirilmesi sonucu bu yıl ilk kez arpa üretiminin yapıldığını Bakan Kirişci’ye aktardı. Tarıma dayalı projeler için destek istedi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Aksaray tarımı ve tarıma dayalı sektörlerde yaşanan gelişmeleri bakanlık olarak yakından takip ettiklerini açıkladı. Üreten herkesin yanında olduklarını belirten Bakan Kirişci, üretime ve üreticiye verdiği desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik ederek projelere destek sözü verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021