İSTANBUL-BHA
Toplantıda eski başkan Aziz Yıldırım’ın sert açıklamaları damga vururken, başkan Sadettin Saran’ın seçim ve adaylık kararına ilişkin tutumu da merak konusu oldu.
Yüksek Divan Kurulu’nda söz alan Aziz Yıldırım, kulübün transfer politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Yapılan harcamaların kulüp mali yapısını zorladığını savunan Yıldırım, bazı transferlere tepki gösterdi. Yıldırım, “Sidiki Cherif’i kim aldı! 30-35 milyon maliyeti var, yazık! Kante’ye 70 deniyor, Guendouzi var… Harcanan para 150 milyon euro! Ben senede 150 milyon euro kazanmıyorum, yazık!” ifadelerini kullandı.
Kulübün mali yapısına ilişkin uyarılarda bulunan Aziz Yıldırım, gelir ve gider dengesinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Aksi halde kulübün gelecekte ciddi borç yüküyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Yıldırım, “Fenerbahçe’de gelir ve gider denkleştirilmeli. Bu olmazsa 10 sene sonra borç 100 katına çıkar ve kimse ödeyemez. Tam neşteri vuracak zaman” dedi.
Transfer stratejisine ilişkin görüşlerini de paylaşan Yıldırım, kulübün genç ve potansiyelli oyunculara yönelmesi gerektiğini söyledi. Geçmişte düşük maliyetle yapılan transferlerin başarı getirdiğini hatırlattı. “38 yaşında santrfor almayın. 2004’te Nobre’yi 500 bin dolara aldık, şampiyon olduk” diyen Yıldırım, scout sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Aziz Yıldırım, kulübün sadece sportif başarıya değil, kültürel ve kurumsal gelişime de odaklanması gerektiğini belirtti. Kulüp bünyesindeki eğitim projelerinin önemine dikkat çekti. “Koleji yok ettik, üniversiteyi yok ettik. Diğer kulüpler eğitim kurumları açarak büyüyor. Bunun maddi katkısı olmayabilir ama kültürel katkısı büyük” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasında 3 Temmuz sürecine de değinen Aziz Yıldırım, bu sürecin sadece kendisine değil kulübe yönelik bir operasyon olduğunu savundu. Kulübün birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “3 Temmuz, Aziz Yıldırım’ın değil Fenerbahçe’nin davasıdır. Fenerbahçe’yi ele geçirmek için operasyon yapıldı. Hepimizin dikkatli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Toplantıda kulübün mali durumu ve yönetim politikaları tartışılırken, gözler mevcut yönetimin seçim sürecine ilişkin açıklamalarına çevrildi.
Başkan Sadettin Saran’ın adaylık kararını açıklayıp açıklamayacağı ise camiada merakla bekleniyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
29 Haziran 2026 Antalya’da Orman yangını alarmı
29 Haziran 2026 Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
29 Haziran 2026 Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
