Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aydoğdu’nun Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Aydoğdu’nun Muhtarlarla İstişare Toplantısı

A - +

Ana Manşet - 20.11.2021 - 14:43

Aydoğdu’nun Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Vali Hamza Aydoğdu: “Bu şehrin değerlerini yükseltmek için el birliği ile elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz”

Vali Hamza Aydoğdu köy, merkez mahalle, ilçe ve belde mahalle muhtarları ile istişare toplantısında bir araya geldi. Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Hamza Aydoğdu iletilen taleplerin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, Mustafa Duruk, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, STK Temsilcileri köy ve mahalle muhtarları katıldığı toplantıda konuşan Vali Hamza Aydoğdu; “Bu şehrin değerlerini yükseltmek için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstermeliyiz” dedi.

Aksaray’da yürütülen projeler ve çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Aydoğdu; yerinde çözüm üretilmesi amacıyla yaptıkları köy ziyaretlerine devam edeceklerini ifade ederek hizmetlerde aksamaya meydan vermeden el birliği ile güzellikleri ve iyilikleri yayacaklarını bildirdi.

-Aksaray hem tarım hem sanayide hızlı gelişimine devam ediyor

Aksaray’ın sanayi ve tarımda en çok gelişen iller arasında olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; “Tarımsal üretimde Aksaray Türkiye 4.’sü oldu. İlimiz pandemi döneminde Türkiye ekonomisine iki milyar lira katkı sağlamıştır. Aksaray’ın yedi tane ürünü Türkiye’de ilk onda yer alıyor. Aksaray hem tarımda hem sanayide çok iyi durumda. Aksaray Organize Sanayi Bölgesi alan bakımından Türkiye’de 11. sıradadır. Organize Sanayimizin %98 i dolmuş durumda. Pandemi döneminde Organize Bölgesine yapılan yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon liradır. Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy ilçelerimize OSB alanları kurulacak. Şehirdeki standartları ilçelere ve köylere taşıyacağız.” dedi.

-En büyük görevimiz vatandaşlara hizmettir

‘Sizler mahalle ve köylerin uç beylerisiniz’ diyerek muhtarlara seslenen Vali Hamza Aydoğdu; “Bütün başarıların altında önce inanmak yatıyor. İnanmadığınız hiçbir şeyde başarılı olma şansınız yok. Bir insan yaşadığı bölgeyi şehri sevmeli. Biz iyi olmak ve hep iyilikleri yüceltmek zorundayız. İyiliklerin yayılma hızı dedikoduların yayılma hızını geçtiğinde bulunduğumuz ortamlarda huzur olur. Eğer iyilikler, dedikoduların, olumsuzlukların hızını geçemiyorsa ya da geçmiyorsa hiçbirimizin ‘bu halimiz ne olacak? Kötülükler, çirkinlikler etrafımızı sarmış’ demeye sızlanmaya hakkımız yoktur. Biz bu şehrin değerlerini yükseltmek için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstermeliyiz. Buna inanırsak bu şehir değişir. Biz birim amirlerimizle beraber burada devletin bize çizdiği sınırlar ölçüsünde elimizden gelen bütün gayret ve çabayı gösteriyoruz. Belediye başkanları ve muhtarlarımızla beraber bizler hepimiz devletin temsilcileriyiz. Muhtar, belediye başkanı, kaymakam, vali, bize tevdi edilen asli görev hizmettir. Bu şehirde yaşayan 429 bin vatandaşımız bizim gözümüzde eşittir. Bizim en büyük görevimiz vatandaşlara hizmettir.” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu’nun konuşmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ ve Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Yıldız 2021 yılında yapılan projeler ve hizmetlerle ilgili sunum yaptı. Söz alan muhtarlar sorun ve ihtiyaçları ile ilgili taleplerini dile getirdi. Vali Hamza Aydoğdu; iletilen sorunların çözüm odaklı yaklaşımla en kısa sürede giderileceğini belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021