SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ATSO ve Ticaret Borsasından Kenevir Atağı

ATSO ve Ticaret Borsasından Kenevir Atağı

A - +

Aksaray Haberleri - 16.01.2019 - 10:53

ATSO ve Ticaret Borsasından Kenevir Atağı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, Endüstriyel amaçlı kullanılmak üzere Kenevir üretimi için başvuru yaptıklarının müjdesini verdi.

Aksaray’ın verimli topraklarının Kenevir üretimi için en ideal yer olduğunun altını çizen Başkanlar, gerekli tüm adımları atarak kenevir üretimi için çalışacaklarını yaptıkları ortak yazılı açıklama ile dile getirdiler.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök’ün imzasını taşıyan açıklamada; “ Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ocak günü kenevir üretimi ile ilgili yaptığı çağrıya Aksaray olarak destek veriyor ve şehrimizde kenevirin üretilmesi için resmi olarak başvurumuzu tamamlıyoruz. Grand View Research raporuna göre, kenevir pazarının büyüklüğünün 2025 yılında 11 milyar dolara çıkması bekleniyor. Başlıca kenevir üreticilerinin de ABD, Kanada, Çin, Hindistan, Japonya, Brezilya, Almanya, Fransa ve İngiltere olduğu açıklanıyor. Ülkemizin verimli topraklarının bu pazardan pay edinmesi noktasında Aksaray olarak bizlerde yer almak istiyoruz.

Endüstriyel bir bitki olan kenevir, ilaç, kâğıt, yakıt ve kumaş yapımında kullanılan Kenevir, Otomotiv sektöründe de faydalanılmaktadır. Petrol ve petrokimya ürünlerine önemli bir alternatif olması ile dikkat çekiyor. İnsan vücudunun işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından oldukça zengin olan kenevir aynı zamanda içerdiği Gama Linolenik asit adı verilen uçucu yağ asidi bakımından zengin olan kenevir tohumu vücuttaki hormonların daha dengeli çalışmasını desteklemektedir. Üretecek olduğumuz kenevir, sanayi amaçlı kullanılacağı için hem ülkemiz ekonomisine hem de vatandaşlarımıza yeni bir üretim kapısı açacaktır. Bugüne kadar Devletinin her daim yanında olan Aksaray, bu üretimde de yanında olacaktır. Sanayinin şehrimizdeki temsilcileri Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası olarak Aksaray’ında Kenevir Üretim Merkezi olmasını istiyor bunun için çalışmalarımıza hız verdiğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz ”denildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021