SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ata sporu yağlı güreş genç nesillere tanıtılacak

Ata sporu yağlı güreş genç nesillere tanıtılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 11.07.2018 - 9:55

Ata sporu yağlı güreş genç nesillere tanıtılacak

Ata sporu güreşi tanıtmak ve gençleri bu spora teşvik etmek için büyük gayret gösteren eski güreşçi Mustafa Çalışkan beraberinde Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İbrahim Şahin, Beden Eğitim Öğretmeni Fatih Tatu Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Ziyarette kültür mirası milli yağlı pehlivan güreşlerini Aksaray ve bölgede tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarılması adına yapmak istedikleri organizasyon ile ilgili Vali Pekmez’e bilgi veren Aksaray Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin ve beraberindekiler Aksaray’dan birçok spor dalında olduğu gibi güreşte de burada yetişen sporcuları milli takıma kazandırdıklarını belirttiler.

Vali Aykut Pekmez misafirlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sporun birey gelişimindeki önemini belirtti.

Aksaray’ın spor tesisleri bakımından iyi durumda olduğunu kaydeden Vali Pekmez; Güreş Eğitim Merkezi’nin de kentte bulunduğunu belirterek bu spor dalında da önemli sporcuların yetiştirildiğini bildirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021