SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ’ye 127 Bin Avro Hibe Desteği

ASÜ’ye 127 Bin Avro Hibe Desteği

A - +

Aksaray Haberleri - 07.08.2020 - 11:42

ASÜ’ye 127 Bin Avro Hibe Desteği

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye Ulusal Ajansı’nın 2020 Erasmus+ KA107 Projelerini değerlendirme sürecini tamamladığını, ASÜ’nün kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında ülke bazlı en çok projesi kabul edilen ikinci Üniversite olduğunu söyledi. 10 ülkeyle öğrenci ve personel değişimine hak kazanan ASÜ, 127 bin Avro hibe desteği alacak.

İlgili programla yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunulduğunu kaydeden Rektör Şahin, faaliyetin temel amaçlarının yükseköğretim öğrencilerinin kişisel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirmek, yükseköğretim kurumlarında çalışan personelin mesleki gelişimini desteklemek ve yükseköğretim kurumlarının kapasitelerini ve uluslararası boyutunu arttırmak olduğunu belirtti. Çalışma, bilgi, beceri ve yabancı dil yetkinliği, kültürel farkındalık gibi katkılarıyla da dikkat çekiyor. Erasmus+ KA107 Projeleri ile alakalı yapılan değerlendirme sürecinin tamamlandığını ve ASÜ’nün önemli bir başarı elde ettiğini söyleyen Prof. Şahin, “Üniversitemiz kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında, en çok projesi desteklenen ikinci Üniversite olmuştur. Bu kapsamda ASÜ, Tunus, Cezayir, Ürdün, Fas, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Uganda, Etiyopya ve Ukrayna ülkeleriyle öğrenci, personel ve öğretim üyesi değişim hakkı ve 127 bin Avro hibe desteği kazanmıştır” dedi.

Şahin, sürecin başından sonuna katkı sunan herkese teşekkür etti ve ortak ülkeler arasında yapılan öğrenci ve personel değişim hareketliliğinin kurumsal bakımdan son derece önemli çıktılarının olduğunu vurguladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021