SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » ASÜ’de Genç Tıpçılar Beyaz Önlüklerini Giydi

ASÜ’de Genç Tıpçılar Beyaz Önlüklerini Giydi

A - +

Ana Manşet - 14.11.2023 - 10:36

ASÜ’de Genç Tıpçılar Beyaz Önlüklerini Giydi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. 121 öğrenci, velilerinin ve hocalarının katıldığı törenle hekimlik mesleğine ilk adımı attı.

– “İnsanlara Faydalı Olmak Güzel Yürekli Olmayı Gerektirir” –

ASÜ Konferans Salonu’ndaki programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, tıp öğrencilerinin güzel yürekli gençler olduğunu söyledi. Hekimliğin bir çile ve fedakârlık mesleği olduğuna dikkat çeken Prof. Arıbaş, “Çok çalışacaksanız, çok çaba sarf edeceksiniz, çok badire atlatacaksınız, çok büyük risklerle karşı karşıya kalacaksınız… İnsanlara faydalı olmak adına tüm bunları göze alabilmek gerçekten güzel yürekli olmayı gerektiriyor. Bugün bizler, güzel yürekli evlatlarımızla birlikte büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyoruz” dedi. Beyaz önlüğün hekimliğin simgesi olduğunu ve 19’uncu yüzyılın sonlarından bu yana kullanıldığını anlatan Rektör Arıbaş, “Beyaz saflığın, temizliğin, iyiliğin, dürüstlüğün, sevginin ve temizliğin sembolüdür. Öğrencilerimiz beyaz önlüğü taşıdıkları sürece bu değerlere de sahip çıkmak zorundadır. Bizler, onların vatanını seven, doğruluktan yana olan, insanlar arasında ayrım yapmadan hizmet eden hekimler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bunu yapabilecek altyapımız da kadromuz da birikimimiz de var” dedi.

– “Biz Her Öğrencimizi Kutsal Bir Emanet Olarak Görüyoruz” –

Konuşmasının son bölümünde öğrenci velilerine seslenen Rektör Alpay Arıbaş, her bir öğrencinin kendileri için kutsal bir emanet olduğunu belirterek, “Çok kıymetli anne-babalar çocuklarını iyi bir hekim olması için bize emanet ettiler. Biz de altı yıl sonra evlatlarımıza hekimlik cübbelerini giydirerek insanlığa hizmet için memleketin dört bir yanına göndereceğiz” dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de törende yaptığı konuşmasında hekimlik mesleğinin ve eğitiminin çok zorlu bir süreç olduğuna dikkat çekti. Hekimliğin, şartsız bir biçimde dünyanın her yerinde kabul gören kadim bir meslek olduğuna temas eden Gül, “Öğrencilerimiz mesleki eğitime yeni başlıyor. Bu, uzun ince bir yol ve bu yol zorluklarla, virajlarla dolu… Ama hep birlikte çalışacağız ve bu zorlu yolları güzellikler içinde tamamlayacağız. İnşallah evlatlarımızı altı yılın ardından, yurdun dört bir yanına hekimlik vazifesi için uğurlayacağız” dedi. Yapılan konuşmaların ardından sırayla sahneye çağrılan öğrenciler beyaz önlüklerini giydi.

Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ve Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, Genel Sekreter Doç. Dr. Hüseyin Erdal, Aksaray Tabip Odası Başkanı Dr. Rıfkı Karabatak ve akademisyenler katıldı. Etkinlikte kısa bir müzik dinletisi de sunuldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021