SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » ASÜ Teknopark Çalışmaya Başlıyor

ASÜ Teknopark Çalışmaya Başlıyor

A - +

Ana Manşet - 23.10.2023 - 9:25

ASÜ Teknopark Çalışmaya Başlıyor

Mimari proje aşamasında olan Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (ASÜ Teknopark) çalışmalara başlayabilmesi için 16 konteynerden oluşan bir site kuruldu. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, vakit kaybetmek istemediklerini belirterek, sürecin ilk etapta konteynerlerde yürütüleceğini belirtti.

– Bizim Artık Vakit Kaybetmek Gibi Bir Lüksümüz Yok –

Bir yandan toplantılar, ziyaretler, bilgilendirme faaliyetleri ve yazışmalar gibi süreçleri yönetirken diğer yandan çalışmalara hızla başlayabilmek adına yeni formüller geliştirdiklerini kaydeden Arıbaş, hız kesmeden yola devam ettiklerini vurguladı. ASÜ Teknoparkın kendi binasında faaliyetlere başlaması için mimari projenin hazırlanmasını ve inşaatın tamamlanmasını beklemek gerektiğini, bunun da bir miktar zaman alacağını ifade eden Prof. Arıbaş, “Bizim vakit kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Bir an evvel resmi çalışmalara başlamak ve üretime geçmek istiyoruz. Bunun için de konteynerlerden oluşan bir site kurarak, şirketleşme ve Ar-Ge çalışmalarının ilk aşamalarına başlamak istedik” dedi.

– Bina Yapımı Beklenirken Ana Çalışmalar Tamamlanacak –

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na durumu anlattıklarını ve kendisinin desteği ile 16 adet konteyner temin ettiklerini söyleyen ASÜ Rektörü, “Konteynerler kampüsümüze geldi. Şimdi hızlı şekilde alandaki yerleşimi tamamlayacağız. Elektrik, internet, çevre düzenlemesi ve tefrişat işlemlerinin akabinde burayı çalışır hale getireceğiz. Böylece, bina yapımını beklerken pek çok ana çalışmayı da tamamlamış olacağız. Bu noktada Sayın Valimize çok destekleri münasebetiyle teşekkür ediyoruz” dedi. Rektör Alpay Arıbaş, konteyner sitede çalışmalar sürerken, ASÜ Teknoparkın mimari projesinin hazırlanması ve inşaatın başlaması süreçlerini de yakından takip edeceklerini belirtti.

ASÜ Rektörü, yaptığı açıklamanın ardından, ASÜ üst yönetimi ve birim temsilcileriyle birlikte konteynerlerin kurulduğu alanı inceledi ve yapılabileceklerle ilgili istişarelerde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021