Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » ASÜ Teknokent Şehrin Sanayisine Katkı Sağlayacak

ASÜ Teknokent Şehrin Sanayisine Katkı Sağlayacak

A - +

Ana Manşet - 13.09.2023 - 22:01

ASÜ Teknokent Şehrin Sanayisine Katkı Sağlayacak

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ilerleyen süreçte TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Aksaray Üniversitesinin (ASÜ) kendi tasarladığı bir roketle katılacağını, bu konuda gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

– Teknoloji Üretimine Meraklı Gençlerin Yanındayız –

Birlik Haber Gazetesine verdiği röportajda ASÜ’ye ilişkin planladıkları kimi çalışmaları anlatan Rektör Arıbaş, teknoloji geliştirme, sanayi ile üretime dönük iş birliğini derinleştirme ve toplum sağlığına doğrudan katkı sunacak yatırımları şehre kazandırma noktalarını önceleyeceklerini dile getirdi. Bu yıl düzenlenen TEKNOFEST’eAfet Yönetimi Teknolojileri alanında katılan ASÜ ekibinin, ön kuluçka kategorisinde “En İyi Girişim” ödülüne layık görüldüğünü anımsatan Rektör Alpay Arıbaş, ilerleyen süreçte teknoloji geliştirmeye dönük bu festivalde daha kapsamlı biçimde yer alacaklarını vurguladı. Hâlihazırda teknolojik üretime meraklı öğrenciler ve akademisyenlerle görüştüklerini ve bir yol haritası çıkardıklarını ifade eden Arıbaş, “Yepyeni bir takım kuruyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte TEKNOFEST’e kendi tasarladığımız bir roketle katılacağız. Bunun yanı sıra drone çalışmalarımız da olacak. Biz, imkânlarımız ölçüsünde öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yanındayız” dedi.

– ASÜ Teknokent Şehrin Sanayisine Katkı Sağlayacak –

Teknoloji geliştirme ve projeleri somut üretime dönüştürme adına yapılacak her çalışmanın şehir ve ülke kalkınmayla doğrusal bir ilişki içinde olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, bunun sağlanabilmesi için de Teknokent’in bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi. İş başına gelir gelmez ASÜ Teknokent için hızlı şekilde girişimlere başladıklarını anlatan Arıbaş, yeni bir yapılanma içinde olduklarını vurguladı. Konuya dair çalışmalar yapan akademisyenlerle görüştüklerini, görevlendirmeler yaptıklarını ve oluşturulan ekiplerin kendi alt çalışma ekiplerini kurmaya başladığından söz eden Prof. Arıbaş, “Farklı alanlarda çalışmalar yapan akademisyenlerden oluşan geniş bir danışma ekibi oluşturuyoruz. Ankara ile sürekli temas halindeyiz. Dış paydaşlarımızı da kapsayan farklı heyetler de sürecin içinde olacak. Biz, sanayi ve üniversite bütünleşmesini sağlama çabası içindeyiz” dedi. Rektör Arıbaş, ASÜ Teknokent’in şehrin sanayisine ve ticaretine büyük bir katkı sağlayacağına inandıklarının da altını çizdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021