SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ASÜ Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Üreticinin Hizmetinde

ASÜ Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Üreticinin Hizmetinde

A - +

Aksaray Haberleri - 17.09.2020 - 15:38

ASÜ Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Üreticinin Hizmetinde

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık alanındaki tüm çalışmalara imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını, amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin oluşturduğu Aksaray Süt Üreticileri Platformu Rektör Şahin’i ziyaret etti ve süt numunelerinin ASÜ laboratuvarında analiz ettirilmesine ilişkin taleplerini iletti. ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Tarım Bakanlığı onaylı bir laboratuvar olduğunu ve hem Aksaray’a hem de havzada bulunan diğer illere hizmet verdiğini kaydeden Rektör Şahin, geçen yıl 8 bin analizin yapıldığını söyledi. Amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Biz, bu noktada hizmet vermeye devam ediyoruz ve kapımız herkese açık. Bizim gerek Aksaray içine gerekse Aksaray dışına hizmet verme yükümlülüğümüz var. Bize başvuran herkesle, belirlenen standartlar ölçüsünde çalışma yapmaya hazırız” dedi. Platform adına konuşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ise sınıflandırılacak inek sütüne verilecek desteklerden faydalanabilmek için üreticilerin Bakanlık onaylı laboratuvarı kullanılması gerektiğine dair bir tebliğ yayınlandığını anımsattı. Bu noktada süt numunelerini ASÜ’deki laboratuvarda analiz ettirmek istediklerini kaydeden Zengin, “Biz, üreticilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Rektörümüze taleplerimizi iletmek için bir görüşme yaptık, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ile merkez ve ilçe tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin temsilcisi olan platform üyeleri de katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021