SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Aksaray’da Topraksız Tarım Projesi Zemin Hazırlıkları Başladı

Aksaray’da Topraksız Tarım Projesi Zemin Hazırlıkları Başladı

A - +

Belediye Haberleri - 09.11.2021 - 11:25

Aksaray’da Topraksız Tarım Projesi Zemin Hazırlıkları Başladı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarım şehri Aksaray’da üreticilere alternatif tarım yöntemleri sunmak ve kadın istihdamını artırmak adına başlattığı Topraksız tarım projesinde zemin hazırlıklarına başladı.

Tuzlu su mevkiinde zemin hazırlarının başladığı projede topraksız tarım serası, jeotermal kaynak suyu kullanılarak örtü altı üretim yöntemiyle uygulanacak. 10 Bin metrekare alanı kapsayacak bu serada domates üretimi yapılacak. Dezavantajlı kesim ve kadınların istihdam edileceği seralarda yıllık 500 ton domates üretimi yapılması hedefleniyor. Ayrıca istihdam edilecek kadınlar, uygulama öncesinde 180 saatlik eğitime tabi tutulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde ‘Topraksız Tarım ile İstihdam Artıyor’ projesiyle AHİLER Kalkınma Ajansından 1 Milyon 600 Bin liralık hibe desteği alındı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu projede jeotermal kaynak suyu yardımıyla daha az maliyetle yüksek verim elde edilecek.

Topraksız tarım projesiyle ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, sürdürülebilir ve yenilikçi tarım uygulamaları ile şehrin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Dinçer, topraksız tarım projesi için zemin hazırlama çalışmalarının başladığını duyurdu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021