SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da TOGG izdihamı yaşandı

Aksaray’da TOGG izdihamı yaşandı

A - +

Ana Manşet - 09.05.2023 - 20:59

Aksaray’da TOGG izdihamı yaşandı

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG Aksaray Belediyesi tarafından 15 Temmuz Milli İrade meydanında vatandaşların beğenisine sunuldu.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanına getirilen TOGG burada sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuldu. TOGG´a yoğun ilgi gösteren Aksaraylı vatandaşlar TOGG’la hatıra fotoğrafı çektirdi. Anadolu Kırmızısı olan TOGG Aksaray sokaklarında dolaştı. Aksaraylıların büyük ilgi ve beğenisini kazan TOGG vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Türkiye’nin milli ve yerli aracı TOGG ilk olarak Aksaray Belediyesi önüne geldi. TOGG’u burada Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve yüzlerce vatandaş karşıladı. Gururlu ve duygulu anların yaşandığı karşılamada yüzlerce vatandaş TOGG’la fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. İzdihamın yaşandığı Aksaray sokaklarında TOGG yüzlerce vatandaşla ilerleyerek 15 Temmuz Milli İrade Meydanına getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Bugün Aksaray’da çok önemli bir gün, Aksaray’ımıza TOGG’umuz geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile öncesinde yapılan çalışmalar ve 2017 yılında başlatılan fabrika kurulumu ile başlatılan çalışmaların neticesini Allaha hamdolsun bugün almış bulunmaktayız. Ülkemizin ilk yerli ve milli aracı TOGG şu an Aksaray’ımızda. Seri üretime geçti. Teslimatlar başladı. Belli planlamalar dahilinde, talep eden tüm vatandaşlarımıza ilerleyen aylarda teslimatlar gerçekleşecek. Bugün de biz bunu törenle Aksaray’daki vatandaşlarımıza tanıtıyoruz. Şimdi bineceğiz ve şehir turu yapacağız. Emeği geçen herkese, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Ülkemizin 60 yıllık hayali gerçekleşmiş oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz Allah Razı olsun, Aksaraylı hemşerilerimize de bugün böyle bir şöleni yaşatmış olmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz” dedi.

Vatandaşların çok yoğun bir ilgisi olduğunu belirten Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer sözlerine şöyle devam etti; “60 yıllık duyulan özlemin sonucu bugün aslında. 60 yıldır ülkemiz kendi aracını üretemez, kendi uçağını üretemez, savaş gemisini üretemez bir haldeydi. Ama geldiğimiz süreçte savaş gemimiz, uçağımız, tankımız, helikopterimiz ve en nihayetinde kendi otomobilimizi de üretmiş olduk. Dünya liginde yarışacak, batarya ve elektrikle çalışan, son derece modern bir araç görmüş olduğunuz gibi İnşallah Aksaraylı hemşerilerimize, ülkemize tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Allah daha güzel günler göstermeyi nasip etsin. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah.”
Vatandaşlar ise çok duygulu anlar yaşadıklarını ifade ederek, “60 yıldır araba üretemeyen ülke araba üretti. Helal olsun Tayyip Erdoğan’a. Çok onurlu ve gururluyuz. İşte yerli ve milli arabamız TOGG Aksaray’da yüzlerce binlerce araç var ama bir tane araç bütün araçların tamamın üstünde bir heyecan yarattı. Mutluluk yarattı vatandaşlarımız gerçekten çok büyük ilgi ve alaka gösteriyor. Bu bizim milli ilk defa ülkemizin yapmış olduğu milletimizin vatandaşlarımızın yapmış olduğu araç bu nedenle çok mutluyuz. Emeği geçen herkesse teşekkür ediyor Allah razı olsun diyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021