SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da Tekstil Sektörünün Temsilcileri Bir Araya Geldi

Aksaray’da Tekstil Sektörünün Temsilcileri Bir Araya Geldi

A - +

Ana Manşet - 30.10.2021 - 11:29

Aksaray’da Tekstil Sektörünün Temsilcileri Bir Araya Geldi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Tekstil Zirvesinde, ilimizde faaliyet gösteren sektör temsilcileri bir araya geldi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, OSB Müdürü Ayhan Ermiş, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Kulak ve Rafet Altınpınar’ında katılım gösterdiği zirvede sektörün sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi.

Zirvenin sektör adına olumlu geçtiğini ve yeni bir platformun kurulduğunu dile getiren ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da “Aksaray’da faaliyet gösteren Tekstil Firmalarımızın yetkilileri ile zirvede bir araya gelerek sektörün içinde bulunduğu durumu ve ihtiyaçlarını aynı zamanda beklentilerini görüşerek çözüm yollarını bulmaya çalıştık. Türkiye’de özellikle İstanbul, Bursa, Gebze gibi sanayi şehirlerinde yaşanan yoğunluk ve doluluk yeni yatırımcıları alternatif yollara sevk ederken bu alternatiflerin başında da Aksaray gelmektedir. Bugün Aksaray Türkiye’nin hızla büyüyen tekstil devi illerinden olmaktadır. Dünya markaları şehrimize yatırım yapmakta olup onlarla birlikte özellikle fason üretim yapan tekstil firmaları da şehrimize yönelmektedir. Sektörün en önemli olan sorunu kalifiye eleman bulma noktasındadır. Bununla ilgili olarak TOBB Meslek Lisesinde Tekstil Bölümünün açıldığını firmalarımıza dile getirirken Sayın Valimizde ihtiyaç olması durumunda diğer meslek liselerinde de tekstil üzerine bölümler açılması için çalışmalar yapacağını belirtmiştir. Ayrıca yine yaptığımız zirve de tekstil üreticileri platformu kurarak Sayın Valimizin oluruyla ATSO Başkan Yardımcımız Ahmet Kulak’ı platformun Başkanı olarak belirledik. Bu platform sektör temsilcileri ile sık sık bir araya gelecek sorunlarını, taleplerini dinleyecek ve bizimle birlikte ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceklerdir. Platform işin mutfağında olacağından dolayı sorunlar daha kısa sürede tespit edilecek ve çözümü de aynı hızda gerçekleşecektir. Bu anlamda verimli geçtiğini düşündüğümüz Tekstil Zirvemizin hayırlar getirmesini diliyor, başta Sayın Valimiz olmak üzere İŞKUR Müdürümüze, OSB Müdürümüze ve yatırımcılarımıza iş dünyamız adına teşekkür ediyorum” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021