SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da Halk Eğitim Kursları kadınların geçim kaynağı oluyor

Aksaray’da Halk Eğitim Kursları kadınların geçim kaynağı oluyor

A - +

Ana Manşet - 24.05.2022 - 7:57

Aksaray’da Halk Eğitim Kursları kadınların geçim kaynağı oluyor

Aksaray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğrenci velilerinden gelen talepler doğrultusunda belirlenen uygun okullarda açtığı meslek edindirme kursları büyük ilgi görüyor. Kurslara katılan kadınlar siparişle elbise dikiyor, halı dokuyor.

Vali Hamza Aydoğdu’nun eşi Emine Aydoğdu Hürriyet Mahallesinde bulunan Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğrenci velilerine yönelik açılan konfeksiyon ve halı dokuma atölyelerini ziyaret etti. Aydoğdu; Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal eşi Sebiha Kartal’ın da katıldığı ziyarette; aldıkları eğitimin ardından kendi tasarladıkları elbiseleri dikip satışını yapan kadınlar ile halı dokuma kursuna katılarak verilen sipariş halıları dokuyup aile bütçelerine katkı sağlayan kadınlarla görüştü.

Kadınların açılan kurslarda aldıkları eğitimin ardından üretime katılmaları, ürettiklerini ekonomik değere dönüştürmelerinin çok değerli olduğunu belirten Emine Aydoğdu; her iki kursa katılım sağlayan ve memnuniyetlerini ifade eden kadınları tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal; son 4 ayda özellikler kadınlardan yoğun kurs talebi aldıklarını şu ana kadar 15 bin kursiyer sayısına ulaştıklarını söyledi.

Giyim konfeksiyon ve halı dokuma atölyelerinde kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle bir süre görüşen Emine Aydoğdu; kursların kendileri için stres attıkları, adeta rehabilite oldukları yerler arasında olduğunu ifade eden kadınlara başarı dileklerini iletti.

Aydoğdu: “Gördüklerimizden bizde büyük memnuniyet duyduk. Kadınlarımızın azim ve gayreti her türlü takdiri hak ediyor. Bizlerde onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Açılan kurslar kadınlarımız için boş vakitlerini değerlendirme merkezleri olduğu gibi ekonomik olarak kazanım elde ettikleri yerler arasında bulunuyor.” dedi.

Emine Aydoğdu, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal eşi Sebiha Kartal ile okul öğrencileri ile bir süre görüşerek sohbet etti. Yatılı kalan öğrencilerle öğle yemeğinde biraraya gelen Aydoğdu; çeşit hediyeler verdikleri öğrencilere eğitim hayatlarında başarı dileklerini iletti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021