SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da günlük 12 ton süt üretiyor

Aksaray’da günlük 12 ton süt üretiyor

A - +

Ana Manşet - 21.10.2023 - 19:21

Aksaray’da günlük 12 ton süt üretiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Aksaraylı bir üreticinin gebe düve işletmeciliği kapsamında elde ettiği başarıyı paylaştı.

Aksaray’da gebe düve işletmeciliği yapan Besici Semih Yapılcan 500 büyükbaş kapasitesi ile günlük 12 ton süt üretimi yaptığı söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gebe düve desteklemeleri kapsamında Aksaray ilinde gebe düve işletmeciliği yapan Besici Semih Yapılcan, bir haber kanalına verdiği röportajında yaptığı iş hakkında kısa bilgi verdi.

Üretimi teşvik etmek ve üretimi canlandırma adına Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere desteklemeler sağlanarak hem üretim artırılıyor hem de üreticilerin yanında olarak üretime teşvik ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafın 2017 yılında 26 ilde gebe düve işletmeciliğinde verilen desteklemeler ile Aksaray ilinde gebe düve işletmeciliği yapan Besici Semih Yapılan, Bakanlık tarafından verilen desteklemeler ile elde ettiği başarıyı anlattı.

Aksaray’da gebe düve işletme merkezlerinden biri olan Besici Semih Yapılcan;  “2017 yılında tarım bakanlığının 26 ile verdiği, gebe düve merkezlerinden biriyiz. İşletmemizin kapasitesi 500 baş, aşağı yukarı günlük 12 ton civarı bu işletmede sütümüz mevcut” dedi.

Böyle bir işletmeyi günümüzde destekleme olmadan kurmanın zor olduğunu ifade eden Besici Yapılcan; “Böyle bir işletmede bugün günümüzde destekler olmadan kurmak çok zor. Sağ olsun devletimiz bu noktada destekte bulundu. Hayvan alımında desteği bulundu. Şimdi özümüz doğru, niyetimi baki olduğu sürece, biz çalışacağımız sürece bu noktada başarılı olunuyor” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021