SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Aksaray’da Cumhurbaşkanı

Aksaray’da Cumhurbaşkanı

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 16.02.2015 - 20:36

Değerli okuyucularım Birlik Haber Gazetesi’nin şahsıma ayırdığı köşemde yazmış olduğum konularla ilgili almış olduğum olumlu tepkiler beni çok mutlu etti ve ediyor. Yazıma başlamadan önce buradan tüm okurlarıma teşekkür etmek istiyorum.
Gündeme getirmeye çalıştığım Aksaray’ın ekonomik olarak kalkınması için önerilerimi abartmadan gerçekleşebilecek, bazıları ise hedefe konulacak önerilerde bulunmaya çalışıyorum.
Değerli okuyucularım Aksaray hepimizin bildiği gibi Aksaray, M.Ö. 8. bin yıla kadar uzanan tarihi, günümüze kadar hüküm süren çeşitli medeniyetlere ait kültürel varlıkları, tabii güzellikleri ve ticari bir merkez olması dolayısıyla hiçbir dönemde önemini yitirmemiştir. Kapadokya’nın kapısı konumundaki Aksaray, kültürel varlıkları yanında doğal zenginlikleri ile de ziyaretçilerine değişik ve ilginç tatil olanakları sunmayı bünyesinde bulundurmaktadır. Ihlara Vadisi, Güzelyurt’u gezmeden,
• Eğri Minareyi görmeden,
• Helvadere de Alabalık – Ihlara Vadisinde Saç tavayı tatmadan,
• Taşpınar Halısı almadan,
• Ihlara Festivali ve Güzelyurt’ta 15 – 30 Ağustos ta düzenlenen Eski ve Yeni Gelveri Festivalini (Yörede yaşayan Yunanlıların Yöreyi ziyaretleri nedeniyle düzenlenmektedir.) izlemeden Aksaray’dan kimsenin ayrılmasını istemiyoruz.
Deniz kenarında yaşayan insanların yazın yeşillik ve serinlikle buluşmak için yükseklere ev yapmakta ve o dönemlerde çoğu zamanlarını burada geçirmektedir.
Peki bunların Cumhurbaşkanı ile ne alakası var diyebilirsiniz.
Var…
Çünkü Cumhurbaşkanlarının Türkiye’nin belirli yerlerinde yazlıkları ve misafirhaneleri var. Teklifim Cumhurbaşkanlığı Aksaray’a ‘Devlet Konuk Evi’ yaparak Cumhurbaşkanımızı senenin belirli günlerinde burada ağırlasak Aksaray için nasıl bir kazanç olur düşünelim.
Yine diğer taraftan siyasi partiler toplantılarını Kızılcahamam’da değil, Afyon’da değil Aksaray’da yaptıklarını düşünelim. Bunun Aksaray için ne kadar etkileyici propaganda olur ve en önemlisi ekonomik, sosyal kalkınmaya katkıları tartışılmaz olur.
Yetkili ve etkili herkese önerimdir.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021