SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Bayram Sakin ve Huzurlu Geçti

Aksaray’da Bayram Sakin ve Huzurlu Geçti

A - +

Aksaray Haberleri - 04.09.2017 - 15:59

Aksaray’da Bayram Sakin ve Huzurlu Geçti

Kurban Bayramı Aksaray’da huzurlu ve sakin geçti. Aksaray Belediyesinin aldığı tedbirler bayram boyunca bir bir yerinde uygulandı.

Aksaray Belediyesi tarafından alınan önlemler sayesinde Aksaray’ın hiçbir noktasında olumsuz bir durum yaşanmadı. Belediye; Arefe günü vatandaşların mezarlık ziyaretini kolaylaştırmak aldığı önlem ve tedbirleri bayramının 4. gününe kadar sürdürdü. Her bayram yaşanan ve sahibinin elinden kaçan firari kurbanlık boğalar için Belediye bünyesinde kurulan “Alo Boğam Kaçtı Timi” Bayram boyunca teyakkuzda bekledi ve her türlü ihbarı değerlendirdi.

BAŞKAN YAZGI VE MİLLETVEKİLLERİ HALK İLE BAYRAMLAŞTI

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ulu Camide Bayram namazını kıldıktan sonra halka ile bayramlaşarak, Et Entegre Tesislerine geçti. Burada Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile bir araya gelen Başkan Yazgı, Vekillerle birlikte Kesimhanede sıra bekleyen vatandaşların bayramını kutladı.

Başkan Yazgı, yaptığı açıklamada belediye hizmetlerinin tam manasıyla halka ulaşması için gereken tüm tedbirlerin alındığı belirterek “Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için her türlü önlemi almış olduk. Ayrıca vatandaşlarımız için belirlediğimiz kurban kesim noktasında vatandaşlarımız kurbanlarını rahatlıkla kestirdiler. Buradan tüm İslam Aleminin, ülkemizin ve halkımızın Mübarek Kurban Bayramını kutluyor ve hayırla vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YAZGI, KENDİ ELLERİYLE VATANDAŞLARA KAVURMA İKRAM ETTİ

Kurban bayramı dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yılda Aksaray Belediyesi tarafından kesimhanede vatandaşlara ekmek arası kavurma ve çay ikramı yapıldı. Belediye Başkanı Haluk

Bülten No: 1/ 04.09.2017

Şahin Yazgı vatandaşlara kendi elleriyle ekmek arası kavurma dağıttı. Kurban kesimi için gelen vatandaşlar belediyenin ikramlarından faydalanarak kendilerine bu güzel imkânı sağlayan Başkan Yazgı’ya Teşekkür ettiler.

KESİMLER BELİRLENEN NOKTALARDA GERÇEKLEŞTİ

Aksaray Belediyesi, bayram öncesinde belirlediği kurban kesim noktalarının kesime hazır hale getirerek vatandaşların hizmetine sunacağını duyurmuştu. Belirlenen kesim noktalarına kurban platformu Belediye ekiplerince kuruldu. Ayrıca vatandaşların su ihtiyacını gidermek için araçlarını su tankerleri kesim noktalarında bayram boyunca bekledi. Diğer bir yandan da vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak üzere poşet de dağıtıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların belirlenen kurban kesim yerleri dışında kesim yapmasına izin vermedi. Vatandaşlar, Aksaray Belediyesinin belirlediği noktalarda kurbanlarını kesti. Temizlik görevlileri, kesim noktalarında sürekli temizleyerek sağlıksız ve görüntü kirliliğine önüne geçti.

“ALO BOĞAM KAÇTI TİMİ” GÖREV BAŞINDAYDI

Aksaray Belediyesi, Ulaşım hizmetlerinin aksamasına izin vermedi. Bayram tatilinin başlamasıyla beraber şehirler içi toplu ulaşım ile arası otobüs terminalinde yolcu otobüslerine yönelik denetimlerini sürdürdü. Belediye bünyesinde kurulan Boğam Kaçtı timi bayramda mesai dinlemedi. Bayramda firar eden kurbanlık boğalar sahiplerine zor anlar yaşattı. Aksaray Belediyesi 153 “Alo Boğam Kaçtı” hattına ve 444 55 68 çağrı merkezine bu yönde çok sayıda ihbar geldi. Belediye bünyesinde kurulan “ALO BOĞAM KAÇTI TİMİ” gelen bu ihbarlar doğrultusunda adreslere giderek kaçan firari boğaları uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirip kurbanları sahiplerine teslim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021