SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

Aksaray’da Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

A - +

Ana Manşet - 26.08.2022 - 10:38

Aksaray’da Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği 80 milyon yatırım bedeline sahip Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde 4 bin konutun enerji ihtiyacı karşılanıyor. Tesis tam kapasite ulaştığında 10 bin konuta eşdeğer enerji gücü bu tesisten karşılanacak. Ayrıca ayrıştırma sonrasında tesisin sahip olduğu kompost ünitesinde sayesinde elde edilen organik gübreler şehirde park ve bahçelerde kullanılacak.

Aksaray Belediyesi sıfır atık yönetimini en iyi uygulayan belediyeler arasında yer alırken yenilenebilir enerji temininde ciddi anlamda kazanımlar elde ediyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle başlatılan Aksaray’da sürdürülebilir çevre yönetimini destekleyen projelerin arasında yer alan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde atıklar çevreye ve insana zarar gelmeyecek şekilde güvenle bertaraf ediliyor.

377 dönüm arazi üzerinde 80 milyon yatırım bedeline sahip Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinde geçtiğimiz aylarda enerji üretimi başlatmıştı. Mekanik Ayırma Tesisi (Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması), Kompost Ünitesi (Kompost-Organik Gübre Üretimi), II. sınıf düzenli depolama sahası (Lot-1, Lot-2, Lot-3) ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (Elektrik Enerjisi Üretimi) olmak üzere 4 bölümden oluşan tesiste ünitelerin devreye alınmasıyla tam kapasiteye ulaşacak.

“Yarınlarımızdan emanet aldığımız doğayı daha yaşanılabilir kılmak için Sıfır Atık Projemizi sürdürüyoruz.” diyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’ne getirilen evsel atığın günlük olarak işlenerek bertaraf edildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde 4 bin konutun enerji ihtiyacının karşıladığını yakında yeni ünitelerinde devreye alınmasıyla enerji üretiminin çok daha iyi seviyelere ulaşacağını bildirdi.

Başkan Dinçer, açıklamasının devamında “Katı Atık tesisimizde düzenli depolama sahalarında uygun tekniklerle bertaraf edilen atıkları enerjiye dönüştürüyoruz. Böylece sürdürülebilir çevre yönetimi sağladığımız gibi atıkları ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Bu tesisimizin kazanımlarını bunlardan ibaret değil. Tesisimiz risk faktörü oluşturan karbon azaltımı ile doğa ve çevreye karbon salınımı önleyecek. Atıkların değerlendirilmesi sonrasında kompost ünitemiz sayesinde elde edilen organik gübreleri park, bahçe ve çevre düzenlemelerinde değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer, son olarak tesiste 4 bin konuta eşdeğer seviyede enerji üretiminin olduğunu ilerleyen günlerde enerji üretiminin tam kapasiteye ulaşacağını aktardı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021