SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray’da 550 metrelik Türk Bayrağı renkli görüntülere sahne oldu

Aksaray’da 550 metrelik Türk Bayrağı renkli görüntülere sahne oldu

A - +

Ana Manşet - 19.05.2023 - 20:53

Aksaray’da 550 metrelik Türk Bayrağı renkli görüntülere sahne oldu

Aksaray’da büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 2 bin 100 kişinin taşıdığı ve dron ile havadan görüntülenen 550 metrelik Türk bayrağı renkli görüntülere sahne oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Aksaray’da büyük coşkuyla Aksaray’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anama Genlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aksaray şehitliğinde başlayan program da saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kura’n-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra protokol ve vatandaşlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Kutlamalar çerçevesinde 2 bin 100 kişinin taşıdığı bayrak ile 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na yüründü.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen programda da ise ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılarak günün anlam ve önemine dair protokol konuşmaları, şiir okunması, halk oyunları gösterisi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sportif gösterileri gerçekleştirildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Mehmet Akbulut, “19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik spor bayramına katılan gaziler, 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı Samsunda başlayan Milli Mücadele kurtuluş savaşıyla milletimizin azimli mücadelesiyle kazanılarak zafer elde edilmiştir. Bu anlamlı günde bugün burada şehitliğimizden başlayarak meydanımıza kadar bayrak yürüyüşü yapacağız. Bizlerde gençlerimize gelecek nesillere şehitliği gaziliği anlatabilmek adına buradayız” dedi.
Bir şehit babası ise “Doğuda terörle mücadelede şehit düşmüş oğlum, yalınız biz her zaman için biz varız. 9 tane oğlan torunum var. Onlarda vatan uğruna canlarını vermeye hazır haldeyim. Hiç kimseye terörle mücadelede aman vermeyeceğiz” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anama ve Gençlik spor bayramına katılan gençler ise burada yaptıkları açıklamada, 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Atatürk’ün bizlere gençliğe armağan ettiği bir bayram çokta mutluyuz. Böyle bir yapılan organizasyonda güzel oldu” şeklinde konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021