Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Deprem Bölgesine Görevlendirildi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Deprem Bölgesine Görevlendirildi

A - +

Ana Manşet - 06.02.2023 - 17:36

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Deprem Bölgesine Görevlendirildi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Deprem Bölgesine Görevlendirildi

İçişleri Bakanımızın direktifi ile Kahramanmaraş Elbistan ilçesine Görevlendirilen Vali Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ile özel idare, AFAD ekibi ve acil ihtiyaçlarla birlikte deprem bölgesine hareket etti

Aksaray’dan deprem bölgesine destek

Aksaray’dan deprem bölgesine arama kurtarma, sağlık ve UMKE ekipleri gönderildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun direktifi ile depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a hareket etti.

Vali Aydoğdu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri ile sağlık ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Aksaray Valiliği olarak yardım kampanyası ve kan bağışı kampanyası başlattıklarını ifade eden Vali Aydoğdu, kan bağışında bulunarak vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

10 ili etkileyen depremin Aksaray ve çevre il ve ilçelerde de hissedildiğini ifade eden Vali Aydoğdu; depremin ardından Aksaray’dan AFAD müdürlüğüne bağlı 4 araç 20 personel, 2 UMKE timi, 5 ambulans 25 sağlık personeli ile 22 arama kurtarma personelinin deprem bölgesine hareket ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nundirektifi ile Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesine görevlendirildiğini İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, özel idare, Afad ekipleri ve acil ihtiyaçlardan oluşan malzemelerle birlikte deprem bölgesine gideceklerini ifade eden Vali Aydoğdu; ‘Deprem bölgesinde yaralılarımız var. Bu zor günleri birbirimize yaslanarak, dayanışma içerisinde olarak aşacağız. Allah ülkemizi her türlü afad, kaza ve belalardan korusun. Tüm Aksaraylıları kan vermeye Valiliğimiz tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmaya davet ediyorum’ dedi.

Vali Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ile birlikte battaniye ve diğer yardım malzemelerinden oluşan araçlarla depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a hareket etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021