SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Valiliği’nin Mera Kararı TBMM’ye Taşındı

Aksaray Valiliği’nin Mera Kararı TBMM’ye Taşındı

A - +

Aksaray Haberleri - 18.11.2019 - 12:20

Aksaray Valiliği’nin Mera Kararı TBMM’ye Taşındı

Aksaray Valiliği Mera Komisyonu’nun 24 Ekim 2019 tarihinde aldığı Tahsis Amacını Değiştirme kararı, CHP’li Mahmut Tanal tarafından TBMM gündemine taşındı. Tanal, komisyonun aldığı kararın gerekçesini sorguladı. Aksaray Valiliği Mera Komisyonu’nun 24 Ekim 2019 tarihli 656 Sayılı Tahsis Amacını Değiştirme kararı, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafından TBMM gündemine taşındı.

MADEN YOLU BAHANESİYLE ŞAHSA MI TAHSİS EDİLDİ? CHP’li Tanal’ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şöyle:

– Aksaray Valiliği Mera Komisyonunun 24/10/2019 tarihli 656 Sayılı Tahsis Amacını Değiştirme kararı ile Karataş Köyü sınırları içerisinde bulunan 238 Ada, 1 nolu mera vasıflı parselin 21.181,36 m2’lik kısmının madencilik faaliyetinde yol olarak kullanılmak üzere mera vasfının değiştirildiği ve Tolgahan Öztürk’e yol olarak tahsis edildiği iddiaları doğru mudur? Bu konuya ilişkin olarak Bakanlığınıza verilmiş herhangi bir bilgi var mıdır? – 4342 Sayılı Mera Kanunu’nun 14. maddesinde hangi şartlarda tahsis amacının değiştirilebileceği hükmü açıkça belirtilmişken hangi hukuki gerekçe ile böyle bir tahsis kararı alınmıştır? Hukuka aykırı olarak bu kararın alınmasında siyasi etkenler var mıdır? – Her ne kadar alınan kararda; madencilik faaliyeti olan bölgeye yol için tahsis edildiği belirtilmiş olsa da; Tolgahan Öztürk tarafından ihalesi alınan Yeni Sanayi Sitesine halihazırda bir yol varken daha rahat ulaşım sağlamak için yol olarak şahsına tahsis edildiği iddiası doğru mudur? – Köylülerin hayvanlarını otlatmak için kullandıkları mera alanının tamamen keyfi bir şekilde ellerinden alınarak; yalnızca bir şahsın işlerini kolaylaştırmak ve zenginleşmesini sağlamak için tahsis edilmesi hakkaniyete, yasalar ve hukukun temel normlarına uygun mudur? Açık bir şekilde halkın zararına gerçekleştirilen bu işlemde amaçlanmak istenilen nedir?

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021