SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray SGK’dan Müteahhitlere Kayıt dışı Semineri

Aksaray SGK’dan Müteahhitlere Kayıt dışı Semineri

A - +

Aksaray Haberleri - 11.06.2015 - 11:41

Aksaray SGK’dan Müteahhitlere Kayıt dışı Semineri

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Belediye Tiyatro salonunda, Aksaray Müteahhitler Birliği’ninde (AKMÜB) katılımıyla “İnşaat sektöründe Kayıtdışı istihdam ve Kayıtlı istihdamı teşvik” konulu seminer düzenlendi.Sosyal Güvenlik Kurumu tanıtım filmiyle başlayan seminer, Kayıtdışı İstihdam hakkındaki sunumlar ve soru- cevap eşliğinde gerçekleşti.

Seminerde Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Ömer Gümüşay “Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün biz müteahhitleri bilgilendirmek, soru ve sorunlarımıza cevap vermek ve Kayıtlı istihdamı teşvik amacıyla burada programı düzenleyen SGK İl Müdürümüz ve personellerine teşekkür ediyorum. Bu tür programların sık sık yapılmasını dilerim. Kayıtdışı istihdam ve diğer konularda SGK’nın yürüttüğü tüm faaliyetlerde Aksaray Müteahhitler Birliği olarak tam destek veriyoruz. Ancak şuda bir gerçek ki Kayıt dışı işçi çalıştırma genelde odamıza kayıtlı olmayan müteahhitlerde söz konusu. Bununla ilgili bir yasal düzenleme olurda birliğimize kayıtlı olmaları yasal zorunluluk haline gelirse bizim etki alanımız artacaktır. Müteahhitler olarak kendi aramızda Kayıtdışı istihdam eden alt işverene iş vermezsek bu konu çözülebilir. ”dedi.

İl Müdürü Saffet Çalışkan ise “Kayıt dışı istihdam noktasında inşaat sektöründe özellikle mantolama gibi kısa süreli işlerde çalışan işçiler ve bunları çalıştıran alt işverenler oldukça fazla. Ancak ölümlü bir iş kazası olduğunda müteahhitlerin çok ciddi para cezaları ile karşılaşıyorlar. Ama biz diyoruz ki iş bu hale geldikten sonra pişman olmak bir şey sağlamaz. Rucu davası iş kazası sonucu açılıyor. Kayıt dışı size bir getiri sağlamaz. Kayıtlı istihdam her yönden sizin lehinizedir. Sayın Müteahhitler Birliği Başkanımızın ifade ettiği gibi müteahhitlerin alt işverenler yani taşeron firmalarda kayıtlı olmayan firmalara iş verilmeyerek bu alandaki Kayıt dışılık büyük oranda önlenecektir ” dedi.

Seminerin sonunda Soru-cevap şeklinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Birlik Başkanı Gümüşay, Çalışkan’a saat hediye etti.

Seminere, Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan ve Aksaray Müteahhitler Birliği(AKMÜB) Başkanı Ömer Gümüşay’ın yanısıra, İl Müdür Yardımcıları Sebahattin Akbal, Kemal Baysal ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021