SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Robot Futbol Ligi Adana’yı Salladı

Aksaray Robot Futbol Ligi Adana’yı Salladı

A - +

Aksaray Haberleri - 17.04.2018 - 10:13

Aksaray Robot Futbol Ligi Adana’yı Salladı

Adana Robotik ve Kodlama Şenliği 13-14 Nisan tarihleri arasında ADANA da gerçekleştirildi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen Adana Robotik ve Kodlama Şenliğine Aksaray Gençlik Merkezi bünyesinde yürütülen Aksaray Robot Futbol Ligi ekibi de katılım sağladı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden kodlama ve robotik alanında çalışma yürüten pek çok okul, kurum ve STK’nın katılım sağladığı Adana Robotik ve Kodlama Şenliğinde, Aksaray Robot Futbol Ligi de takımlar halinde gösteri maçları düzenledi. Aksaray robot futbol ligi şenlikte ilgi odağı oldu.

Robotlarını Kendileri Üretti

Aksaray Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Öğretmen İsa SAK koordinesinde bir grup gönüllü genç tarafından kurulan Aksaray Robot Futbol Liginde; Olimpik Yüzme Havuzu Binasında Bulunan Araştırma ve Geliştirme Merkezinde gönüllü gençler tarafından tasarlanan, ardından 3 boyutlu yazıcılarla üretilen robot futbolcular 3erli takımlar halinde cep telefonlarından kontrol edilerek futbol maçı yapıyor.

Aksaray Komşularından Çok İleride

Adana Robotik ve Kodlama Şenliğini değerlendiren proje koordinatörü öğretmen İsa SAK “Aksaray’da Gençlik Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çocuk Hakları Komitesi ve Belediye gibi pek çok kurum ve STK kodlama ve robotik alanında başarılı çalışmalar yürütmektedir. Bu değerli çalışmalar ekiplerin başarılarını peş peşe getirmekte bu başarılar diğer illerin dikkatini de çekmektedir. Böylesine farklı çalışmalara imza atan Aksaray Robot Futbol Ligi ekibi Adana Robotik ve Kodlama Şenliği düzenleme kurulundan davet alarak, çalışmalarını Adanalılarla paylaşma fırsatı bulmuşlardır. Sayın MEB Müsteşar yardımcımız ve Adana Protokolüne robot futbol maçı yaptırdık, kendileri projemize ve Aksaray’ımıza olan tebriklerini tarafımıza dile getirmişlerdir.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021