SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Milletvekili A.Adayı Av.Fahrettin Özyön Gazetemizi ziyaret etti

Aksaray Milletvekili A.Adayı Av.Fahrettin Özyön Gazetemizi ziyaret etti

A - +

Aksaray Haberleri - 24.02.2015 - 18:11

Aksaray Milletvekili A.Adayı Av.Fahrettin Özyön Gazetemizi ziyaret etti

7 Haziranda yapılacak olan genel seçimler nedeniyle ziyaretlerine devam eden milletvekilleri kapsamında Av. Fahrettin Özyön Gazeteciler Birliği Genel Başkanı ve Gazetemiz genel yayın yönetmeni Yaşar Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Ziyarette kendisi ve çalışmaları hakkında bilgi veren Özyön: 1967 yılında Aksaray’da doğdum. İlköğrenimimi Kılıçaslan ilkokulunda, Ortaöğrenimi İmam Hatip Lisesinde tamamladım. 1985-1987 yılları arasında Ankara Üniv. İlahiyat Fakültesinde yükseköğrenim gördüm, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım ve buradan mezun oldum. 1993 yılında serbest avukatlığa başladım. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptım, halen Aksaray’da serbest Avukatlık yapmaktayım. İngilizce ve Arapça bilmekteyim Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.
Siyasi Özgeçmişim:
Ailem MSP, RP kökenli olup, 1996 yılında Refah Partisi Merkez İlçe başkan yardımcısı olarak siyasete atıldım. 1997-1998 yılında Refah Partisi Aksaray Teşkilatının son İl Başkanlığı görevini yaptım.
Refah Partisi kapatılıp Fazilet Partisi kurulunca 1998 yılında -Türkiye’nin en geç 5 il başkanından birisi olarak- Kurucu İl Başkanı sıfatıyla FP Aksaray Teşkilatını teşekkül ettirdim ve iki seçimin bir arada yapıldığı 1999 seçimlerine İl başkanı sıfatıyla katıldım.
1999 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanımızı Pınarhisar Cezaevinde ziyaret ettim.
14.05.2000 tarihinde gerçekleştirilen Fazilet Partisi Olağan Kongresi öncesinde liderliğini Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı yenilikçi kanat içerisinde yer aldım. Aksaray İl Kongresi öncesinde Genel Merkeze çağırılarak üst kurul delege listesinin belirlenmesi hususunda baskı yapıldı, kabul etmedim. 1 Mayıs 2000 tarihinde Konya’da yapılan son İl Başkanları Toplantısı’nda -kongreye tek aday olarak Recai KUTAN ile gidilmesi yönünde hazırlanan- deklarasyona diren ve imza atmayan 6 İl başkanı arasında yer aldım.
Kongreden 3 gün önce Sn.Necmettin Erbakan’ın Balgat’taki evine çağrıldık, bana ve arkadaşlarıma telkinlerde bulunuldu, geri adım atmayarak, 14 Mayıs 2000 tarihinde yapılan Olağan Kongre’de eski Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL Bey’e ve ekibine açık destek verdim. Kongre öncesinde yapılan tüm çalışmalara iştirak ettim, Kongreye Aksaray’dan geniş bir katılım sağladım. Hatta mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Bey kongre öncesinde ev telefonumu arayarak Aksaray delegeleri hakkında bilgi istediler, konu hakkında bilgi verdim. Hiçbir talebim olmamasına rağmen, bu kongrede Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın desteklediği ABDULLAH GÜL BEY’İN MKYK LİSTESİNDE yer aldım. O kongrede Abdullah GÜL 521 oy alırken, Recai Kutan 633 oy alarak kongrede yeniden Genel Başkan seçildi.
Cumhurbaşkanımızın Aksaray’da sadece tarafıma davetiye göndermesi üzerine büyük oğlu Ahmet Burak ERDOĞAN’ın 23.02.2001 tarihinde Kadıköy Evlendirme Dairesindeki düğününe eşimle birlikte iştirak ettim.
08.04.2001 tarihinde Fazilet Partisi tarafından İstanbul’da organize edilen büyük Çağlayan mitingine katıldım. Aynı akşam Hidiv Kasrı’nda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başkanlığını yaptığı, -Genel başkan yardımcımız Ekrem Erdem Bey’in de iştirak ettiği- yeni parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan toplantıya katıldım. AKPARTİ’NİN İLK NÜVESİ ORADA ATILMIŞTIR. Orada aldığım bilgi ve talimatlar uyarınca yeni kurulacak parti hususunda Aksaray’da birtakım ön çalışmalar yaptım, Aksaray kamuoyunu bilgilendirdim, gazete ve televizyonlara beyanatlar verdim. Bu arada yeni parti çalışmalarının organizesi için Ankara Çankaya Yıldız’da kiralanan Politik Araştırma Merkezi (PAM) adı altındaki büroda yapılan birçok toplantı ve organizasyonlara iştirak ettim.
22 Haziran 2001’de İl başkanlığı görevini devam ettirirken Fazilet Partisi kapatıldı. FP Partisinin kuruluşundan kapanmasına kadar tek il başkanı sıfatını ben kazanmış oldum. 20 Temmuz 2001’de kurulan Saadet Partisi’nde yer almayı hiç düşünmedim.
Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın Aksaray’da sadece bana davetiye göndermesi üzerine 14.08.2001 tarihinde Ankara Bilkent Otel’deki AK PARTİ Kuruluş programına katıldım. AK PARTİ teşkilat kuruluşu sırasında eski il başkanlarına görev verilmeyince MKYK tarafından verilen talimat uyarınca Merkez İlçe Başkanlığı görevi teklif edildi, kabul ederek Aksaray’da teşkilat çalışmalarını tamamladım.
3 KASIM 2002 Seçimleri öncesinde Milletvekili adaylığı için Merkez İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldım. 2002 seçimleri öncesinde Aksaray’da 15 aday adayının katılımıyla yapılan temayül yoklamasında %60 gibi bir oy oranıyla 1. oldum, ancak 2002 seçimlerinde Milletvekili aday listesinde yer alamadım. Keyfiyeti, Genel Merkezimizin takdiri olarak görüp, parti çalışmalarımı devam ettirdim
2007 ve 2011 yıllarında yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde yeniden aday adayı oldum, ancak yine nasip olmadı.
Aksaray Merkez ilçe doğumluyum ancak, doğma-büyüme Aksaraylı olmam ve siyasette bulunduğum safhada Aksaray’ın tüm köy/yayla, kasaba ve ilçelerini gezmiş olmam sebebiyle tamamında tanınırım. Siyasi geçmişimde başka hiçbir parti olmamıştır. İnşallah bundan sonra da olmayacaktır.
Siyasette bulunduğum 19 yıldır Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve beraberindeki kadro ile birlikte hareket eden birisi olarak; Aksaray’ımızın, halkımızın, teşkilatlarımızın, belediye başkanlarımızın sıkıntılarını ve çözüm yollarını gayet iyi biliyorum. Aksaray’da AK Parti’mize en çok oy getirecek adaylardan birisi olduğumu düşünüyorum. Şayet 4. kez aday adayı olduğum 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel Seçimde Genel Merkezimizce Aksaray’dan Milletvekili listesinde bana da yer verilecek olursa, gerek Vatanım ve gerekse AKSARAY’ım için -halen bürokraside üst düzey görevlerde yer alan samimi dostlarımla gerçekleştireceğim diyaloglarla- gece-gündüz çalışarak Aksaray’da SİZLERE BİRLİKTE hoş bir sada bırakmak ve hayırla yad edilecek çalışmalara imza atmak istiyorum dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021