SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray İşkur’dan TYP Kapsamında 1000 Kişi İşe Alınacak

Aksaray İşkur’dan TYP Kapsamında 1000 Kişi İşe Alınacak

A - +

Aksaray Haberleri - 08.01.2019 - 13:41

Aksaray İşkur’dan TYP Kapsamında 1000 Kişi İşe Alınacak

Aksaray’da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Ocak ayı içerisinde 1000 kişinin 6 aylık süre ile işe alınması planlanıyor.
Aksaray’da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek ,işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek, bunlara geçici gelir desteği sağlamak üzere TYP düzenlenmektedir. Bu bağlamda, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, kentteki kaymakamlıklar, belediyeler, müftülükler, hastaneler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile Çevre Temizliği alanında uygulanmak üzere toplamda 1000 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecektir.

MÜRACAATLAR 21 OCAKTA BAŞLIYOR
6 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 21 – 25/01/2019 tarihleri arasında şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden (internet şubesi iş arayan, online işlemler, istihdam, toplum yararına program , TYP başvuruları) yapılacaktır. Ayrıca ilçe ve beldelerde Kaymakamlık ve Belediyelerde bulunan İŞKUR hizmet noktalarından müracaat edilebilecektir. Başvuruların fazla olması durumunda katılımcılar noter kurasıyla belirlenecektir.
NOTER KURASI NE ZAMAN?
Noter kurası ile tespiti gerçekleşecek kurumların noter kurası tarihi 29 ile 31 Ocak 2019 tarihleri arasında noter huzurunda kura ile gerçekleşecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI
Genel şartlar ise TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞKUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir. Ayrıca, bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir. Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır.
Ayrıca aynı ikamette oturan ve toplam geliri net asgari ücretin 3 katından fazla olanlar başvuruda bulunamayacaktır. Bu şartı ihlal edip başvuruda bulunan ve kurada ismi çıkanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

HANGİ KURUMLAR İÇİN MÜRACAAT EDEBİLİRİMİ?

Toplum yararına programlarından sadece birini müracaat edilebilmektedir. İlimizde 1000 kişilik kontenjan başlıca şu kurumlar için tahsis edilmiştir.
KURUMLAR
Aksaray il müftülüğü ve ilçe müftülükleri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ,Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü, Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü ,Aksaray İl Özel İdaresi,Aksaray üniversitesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,

KAYMAKAMLIKLAR
Ağaçören Kaymakamlığı ,Eskil Kaymakamlığı, Sultanhanı Kaymakamlığı,Ortaköy Kaymakamlığı, Sarıyahşi Kaymakamlığı ,Güzelyurt Kaymakamlığı, Gülağaç Kaymakamlığı

İL VE İLÇE BELEDİYELERİ
Aksaray Belediye Başkanlığı, Güzelyurt Belediye Başkanlığı ,Ortaköy Belediye Başkanlığı, Sarıyahşi Belediye Başkanlığı,Eskil Belediye Başkanlığı ,Ağaçören Belediye Başkanlığı, Sultanhanı Belediye Başkanlığı,Gülağaç Belediye Başkanlığı

BELDE BELEDİYELERI
Bağlıkaya Belediye Başkanlığı ,Topakkaya Belediyesi ,Ihlara belediyesi,Helvadere belediyesi, Eşmekaya belediyesi, Gülpınar Belediyesi, Yenikent Belediyesi, Taşpınar Belediyesi ,Yeşilova Belediyesi ,Demirci Belediyesi, Sağlık belediyesi ,Selime belediyesi, Saratlı Belediyesi ,Yeşiltepe belediyesi.

İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021