SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray, İhracatta Cumhuriyet Tarihi Rekoru kırdı

Aksaray, İhracatta Cumhuriyet Tarihi Rekoru kırdı

A - +

Ana Manşet - 03.01.2022 - 15:09

Aksaray, İhracatta Cumhuriyet Tarihi Rekoru kırdı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, 2022 Yılında bir müjde daha vererek 2021 yılında İlimizin ihracatta Cumhuriyet tarihindeki rekoru kırdığını belirtti.

ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklamanın devamında; “Türkiye İhracatçılar Meclisi sene sonu toplantısında açıklanan ihracat rakamlarına göre ilimiz Aksaray’da gerçekleşen mal ve hizmet ihracatı bir önceki yıla göre %54 artarak 170.6 Milyon Dolar olmuş ve Cumhuriyet tarihinde bir rekor olarak yerini almıştır. 2020 yılında gerçekleşen 110 Milyon Dolarlık ihracatın ardından 2021 yılına heyecan ve motivasyonla başlayan iş insanları, uzak doğu piyasalarında gerçekleşen olumsuzlar, artan navlun bedelleri ve kaliteli ürün ve hizmetlerden dolayı Türkiye’nin ve ilimiz Aksaray’ın adeta bir cazibe merkezi haline gelmiş bunun neticesinde ise her ay katlanarak gerçekleşen ihracat sene sonunda rekora imza atmamıza neden olmuştur. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 2021 yılı boyunca özellikle ilk ihracatını yapan ve mevcut ihracatlarını devam ettiren firmalara sahada bire bir yaptığımız görüşmeler, ihracat desteklerinden faydalandırma, fuar ve heyet organizasyonlarının meyvelerini bu rekor vesilesiyle aldığımızı görmek bizleri memnun etmiştir. Bu başarı başta ihracatçı firma çalışanları olmak üzere tüm şehrimizindir. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binamızda içerisinde faaliyete geçirmiş olduğumuz İhracat Destek Ofisimizinde çalışmalarıyla inanıyorum ki 2022 yılında bu rekorda çok büyük artışla geride kalacak ve Aksaray Ülkemizin İhracat merkezlerinden birisi olacaktır. ATSO Yönetimi olarak bizlerde her zaman Aksaraylı ihracatçı firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021