SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Emniyeti 2.303 şüpheli hakkında yasal işlemler başlattı

Aksaray Emniyeti 2.303 şüpheli hakkında yasal işlemler başlattı

A - +

Ana Manşet - 05.10.2023 - 22:27

Aksaray Emniyeti  2.303 şüpheli hakkında yasal işlemler başlattı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ve yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde; hukukun üstünlüğü ve devlet otoritesinin tesis edilmesi, bireylerin temel hak ve hürriyetlerinin korunması, toplumun düzen içerisinde yaşamını sürdürmesi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması, özellikle geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimizi tehdit eden uyuşturucu ile mücadele başta olmak üzere, kaçakçılık, organize suçlar, mala ve şahsa karşı işlenen asayiş suçlarının aydınlatılması ve olay faillerinin yakalanmasında çok büyük başarılar elde ederek suç faillerinin adli makamlara sevkini sağlamışlardır.

İlimiz merkez ve ilçelerimizde 01 Eylül – 30 Eylül 2023 tarihleri arasında; Meydana gelen 1.209 adli olaya karıştığı tespit edilen 2.303 şüpheli hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmış, terör örgütü üyesi olmak, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti, göçmen kaçakçılığı, yağma (gasp), hırsızlık vb. suçlara karıştığı tespit edilen 29 şüpheli sevk edildiği Adli Makamlarca TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

17.229 şahsın UYAP sorgusu yapılmış daha önceden karıştıkları suçlarla ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 92 firari şüpheli yakalanmış, 33 şüpheli TUTUKLANARAK Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. (Toplam Tutuklu 29+33=62)

01 Eylül – 30 Eylül 2023 tarihleri arasında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince, İlimiz geneli trafik ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda;

Karayollarında trafik güvenliğini temin etmek ve trafik kazalarının meydana gelmesini engellemek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde; toplam 38.680 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, kusuru görülen 8.129 araç ve sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanmıştır.

İl geneli sorumluluk bölgemizde kusurlu bulunan 113 araç trafikten men edilmiş, kural ihlali yapan 43 sürücünün belgesine geçici olarak el konulmuştur.

Desteği, duası ve sevgisi ile daima yanımızda olan vatandaşlarımızın güven ve huzuru için suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021