SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Devlet Hastanesine El ekosu getirildi

Aksaray Devlet Hastanesine El ekosu getirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 27.07.2015 - 13:27

Aksaray Devlet Hastanesine El ekosu getirildi

Aksaray Devlet Hastanesinden bir yenilik daha;
Teknolojik gelişmeler ilerledikçe cihazlardaki boyut küçülmesi de devam ediyor. Böylece hem hizmet alımı hem de hizmet sunumu her alanda kolaylaşıyor. Tıbbi cihazlarda da teknolojik devrim devam etmektedir. Normal şartlarda hacim olarak büyük ebatta olan Ekokardiyografide (kısaca eko da denir) ultrasondan (ses ötesi dalgalar) yararlanılır. Eko, kalp hakkında önemli bilgiler veren, hızlı ve zararı olmayan bir testtir. Eko ile; Kalp kapak hastalıkları, Kalp boşluklarının çapları, büyük olup olmadığı ,Kalp duvarlarının hareketleri, hareket bozukluğu olup olmadığı (kalp damar hastalıklarında ilgili damarın kanlandırdığı yerlerde duvar hareket bozuklukları oluşabilir), Kalp içi basınçlar, Kalp içi boşluklarda pıhtı (trombüs) araştırılması yapılabilir. Hastanemizde tüm kardiyoloji polikliniklerinde, koroner yoğun bakım ünitesinde ve acil serviste toplam 6 adet ekokardiyografi cihazı bulunmaktaydı. Ancak özellikle diğer servislerde yatan ve kardiyoloji bölümü tarafından değerlendirilmesi istenen hastaların ekokardiyografi ölçümleri için hastalar sedyelerle kardiyoloji polikliniğine taşınmaktaydı. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden kardiyoloji bölümü doktorlarımızdan Uzm. Dr. Sinan İNCİ; ‘El ekosunun hastanemiz için büyük ihtiyaç olduğunu düşünerek girişimlerde bulunuldu ve hastanemize kazandırıldı. Yaklaşık cep telefonu büyüklüğünde olan bu cihaz ile hastalar artık yatakları başında ekokardiyografi ölçümleri yapılabilecektir’ açıklamasında bulundu.
Genel Sekreterimiz Op. Dr. Himmet DURGUT; El Eko (Ekokardiyografide) cihazı servislerde yatan hastalara büyük hizmet sunacaktır. Gün geçtikçe yenilenen tıbbi teknolojik cihazları yakın takibe alarak yeniliklerin devamının geleceğini belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021