SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Aksaray Bilim Merkezinde Tarım ve Doğa Atölyesi’nin Kurulumu Tamamlandı

Aksaray Bilim Merkezinde Tarım ve Doğa Atölyesi’nin Kurulumu Tamamlandı

A - +

Belediye Haberleri - 11.11.2021 - 12:14

Aksaray Bilim Merkezinde Tarım ve Doğa Atölyesi’nin Kurulumu Tamamlandı

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi’nde Tarım ve Doğa Atölyesi Ahiler Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile kurulumunu tamamlandı.

Aksaray Belediyesi, çocukların küçük yaştan çevre bilincinin oluşması, hayal gücünün gelişmesi, bilimsel düşünme, gözlem yaparak öğrenmeleri ve böylelikle deneyim kazanmaları adına Gençlik ve Bilim Merkezi’nde; İnsansız Hava Aracı (İHA), robot, maket uçak, uzay teknoloji gibi teknolojik araçlarının yanında Tarım ve Doğa Atölyesi’ni de kurdu.

Ahiler Kalkınma Ajansının hibe desteğiyle kurulan Tarım ve Doğa Atölyesi’nde çocuklar bilim ve teknolojinin yanında toprakla iç içe olarak bitkilerin gelişme ve büyüme süreçlerini gözlemleyebilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Günümüz şartları dolayısıyla teknoloji hayatımızın her alanında, ileriki dönemlerde daha da aktif konumda olacaktır. Gençlerimizi günümüz şartlarında teknolojiden soyutlamak mümkün olmadığı gibi, bu davranış doğru da değil.

Bunu göz önünde bulundurarak gençlerin hem teknolojik gelişmelere ayak uydurmaları hem de zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerinin doğal seyrinin bozulmaması adına Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi’mizde Tarım ve Doğa Atölyesi’ni kurduk. Yeni kurulan atölyemizde gençlerimiz, geleneksel tarım ile tohum ve fide ekimini yerinde uygulama imkanı bulacak. Böylelikle atölyemiz gençlerimizin doğa ile iç içe olmasını, teknolojinin olumsuz etkilerinden uzaklaşarak nefes almalarını sağlayacak. ” dedi.

Başkan Dinçer, yapılan araştırmalar sonucunda çevre ile etkileşimde bulunan bireylerin zihinsel, fiziksel ve psikolojik sağlığı olumlu etkilerinin saptandığını, bu doğrultuda Tarım ve Doğa Atölyesini kurduklarını ifade etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021