SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Aksaray Bilim Festivali’ne Ulusal ve Uluslararası Alanda Tanınmış 200 Firma Katılacak

Aksaray Bilim Festivali’ne Ulusal ve Uluslararası Alanda Tanınmış 200 Firma Katılacak

A - +

Ana Manşet - 31.05.2022 - 17:37

Aksaray Bilim Festivali’ne Ulusal ve Uluslararası Alanda Tanınmış 200 Firma Katılacak

Aksaray Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Aksaray Bilim Festivaline ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmiş birçok seçkin firma katılacak.

Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdiren Aksaray Bilim Merkezinde bilgisayar yazılımları başta olmak üzere, robot teknolojileri ve bilim atölyelerinde farklı etkinler yürütülüyor. Bilim Merkezi bu kez de bilim festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile düzenlenen Aksaray Bilim Festivali, 3 Haziran Cuma günü başlayacak. 7 bin metrekarelik açık alan üzerinde gerçekleştirilecek Aksaray Bilim Festivali’nde, 200 çadırda bilimsel etkinlikler, bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler yer alacak. Doğa ve tarım, robotik ve kodlama, teknoloji ve tasarım, uzay ve havacılık gibi alanlarda gerçekleşen atölyelerde katılımcılar bilimsel bir sürece aktif olarak dâhil olma keyfini yaşayacaklar. Ayrıca Arkeolojik Kazı, 3B yazıcı etkinlik alanları, parfüm yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, elektronik atölyeleri gibi uygulamalar da festivalde bilim meraklılarıyla buluşuyor.

Bilim Festivali ile Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda ülkenin iftiharı olan Bilim ve Teknoloji üreten kurum ve firmaları buluşturarak, vatandaşlarımızın bilim ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak, gelecek nesiller için bilimi ve teknolojiyi ulaşılabilir kılmayı amaçlamaktadır.

Bilimin, teknolojinin ve sanatın buluştuğu festivalde yerli ve milli üretim firmalarının yanı sıra ileri teknolojik otonom araçlar, Savunma Sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünler sergilenecek. Birbirinden farklı alan etkinliklerinin yapılacağı Festival alanında hummalı bir çalışma başlatıldı. Gençleri yüksek teknoloji ile buluşturacak olan festivale TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı, THY Tecnic, Mercedes Benz, Aspilsan, Roketsan Havelsan Tusaş gibi 200’ün üzerindeki firma katılacak.

Aksaray Bilim Festivaline tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milli Teknoloji Hamlesi heyecanının Aksaray’da yaşanacağını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021