SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesinde 863 Kişi İşçilik Sınavına Girdi

Aksaray Belediyesinde 863 Kişi İşçilik Sınavına Girdi

A - +

Aksaray Haberleri - 05.03.2018 - 15:23

Aksaray Belediyesinde 863 Kişi İşçilik Sınavına Girdi

Aksaray Belediyesi, Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin Geçiş Sınavını gerçekleştirdi.

04.Mart 2018 Pazar günü sabah saat 10.00 da Kılıçaslan İlkokulunda yapılan sınava, sınava tabi olan 863 personel katıldı.

Mahalli İdareler İşçi Statüsüne geçirilme sınavına 469’u İlköğretim,223’ü Lise, 125’i Üniversite, 46’sı ise okur-yazar olmak üzere toplam 863 kişi katıldı. İlkokul, Ortaokul, Lise, Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisans mezunları için Yazılı olarak bir oturumda yapıldı.

Okur Yazar olmayanlar için ise sınav sözlü olarak bir oturumda gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih 30288 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin Sınavımız 04 Mart 2018 Pazar günü gerçekleştirilmiştir. Sınava, 469’u İlköğretim,223’ü Lise, 125’i Üniversite, 46’sı ise okur-yazar olmak üzere toplam 863 kişi katılmıştır.

Sınavın ilanı ve itiraz: Sınav Sonuçları Kurumumuz internet adresinde (http://aksaray.bel.tr) ilan edilecektir. İlan tebligat yerine geçecek olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınavda başarılı olamayanlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 3 iş günü içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne itirazda bulunabilir. İtirazlar Sınav Kurulunca 4 iş günü içerisinde değerlendirilerek karara bağlanacak ve sonuç ilgilisine yazılı şekilde tebliğ edilecektir.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021