SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Aksaray Belediyesi Şehri Çiçek ve Süs Bitkileriyle Donatıyor

Aksaray Belediyesi Şehri Çiçek ve Süs Bitkileriyle Donatıyor

A - +

Belediye Haberleri - 09.11.2021 - 11:28

Aksaray Belediyesi Şehri Çiçek ve Süs Bitkileriyle Donatıyor

Aksaray Belediyesi, şehrin farklı noktalarına dikmeye başladığı mevsimlik çiçekleri kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetiştiriyor.

Aksaray Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla kurmuş olduğu seralarda çeşitli türlerde ve birbirinden güzel mevsimlik çiçek üretiliyor. Üretilen çiçekler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince şehir genelindeki park, bahçe, kavşak, refüj, bulvar ve cadde yan bantlarına dikilerek şehir çiçeklerin rengarenk görüntüsü ile bezeniyor.

Aksaray Belediyesi mevsimlik çiçeklerin büyük oranını kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetiştirerek belediye anlayışıyla ciddi oranda tasarruf sağlıyor.

Şehir genelinde başlayan çiçek dikiminde daha çok kış mevsimi şartlarına uygun menekşe, kasımpatıları tercih ediliyor. Dikilen çiçekler arasında lavantalara da yer veriliyor.

Tüketen değil üreten bir belediye anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer “İhtiyaç duyduğumuz süs bitkilerini ve çiçeklerini kendimiz üreterek bütçemizde tasarruf sağlıyoruz.

Cadde ve sokaklarımızı süsleyen çiçekleri kendimiz üreterek kaynaklarımızı daha verimli bir şekilde kullanıyoruz. Ziraat mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakımları yapılarak yetiştirilen mevsimlik çiçek ve fidanlarımızı park, bahçe ve yeşil alanlarımızda değerlendiriyoruz. Şehrimizin her noktasının daha yeşil, daha renkli ve daha güzel bir görüntüye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021